Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Nyáron is fő a biztonság

Újbuda   |   2018, június 11 - 12:36
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ismét ingyenesen osztott ajtóéket és belépésjelzőt kerületi lakosoknak a lakásvédelmi akcióterv 2.0 keretében az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. Ezúttal a Tranzit Art Caféban lehetett átvenni az eszközöket, lakcímkártya felmutatásával.

A biztonsági elektromos ajtóék egy ajtó alá helyezhető szerkezet, amely hangjelzést ad ki, ha bárki megpróbál benyitni az ajtón. Az ajtóék használata egyszerű, segítségével megelőzhető a lakásokat érő támadás. Haidar Norbert, önkormányzati képviselő hangsúlyozta, nyáron gyakoriak a besurranók és akár az is előfordulhat, hogy bukóra nyitott ablakon keresztül próbál behatolni valaki a lakásba. Ezek megakadályozására kiválóan alkalmasak a lakásvédelmi akcióterv 2.0 keretében kiosztott eszközök.

A belépésjelző riasztókészülék egy másik, ajtóra vagy ablakra néhány másodperc alatt felhelyezhető biztonsági berendezés. Nyitáskor ez is erős hangjelzést ad, elriasztva a behatolót, és figyelmeztetve a lakásban lévőket vagy a szomszédokat. A riasztóberendezés három gombelemmel működik, egyszerűen felragasztható az ablak- vagy ajtókeretre.

A bűncselekmények számának visszaszorításában nemcsak az ilyen eszközök segítenek, az is hasznos, ha a szomszédok figyelnek egymásra, óvják és figyelmeztetik társaikat, ha betolakodó, gyanúsan viselkedő személyt látnak a házuk közelében. Az eszközök átvételéhez mindössze a lakcímkártyát kellett bemutatni.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.