Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 28. szombat, Stefánia

Nyárzáró piknik a Feneketlen-tónál

Újbuda   |   2015, szeptember 1 - 13:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

Aki vasárnap a Feneketlen-tó körül sétált – főleg a Villányi úti oldalán – biztosan kedvet kapott egy kis nyárzáró piknikhez. A Miutcánk csapata a 11. kerületben tartotta utolsó nyári eseményét függőágyakkal, kötéltáncosokkal, társasjátékokkal, kajacsatával és jótékonysági gyűjtéssel.

„Készíts valami harapnivalót, hozd a szomszédokat és érezd jól magad!” – ez volt a szlogenje a vasárnapi pikniknek. Vidám emberek, színpompás ételek és még egy minipóni is feltűnt a délutáni nyárbúcsúztatón, amit a Miutcank.hu közösségi oldal kitalálói szerveztek. A nyár során több helyszínen is piknikeztek már, mostani nyárbúcsúztató eseményüket a Feneketlen-tó partjára tervezték. Fél 4-kor vette kezdetét a várva várt Kajacsata, ahol Budapest kerületeit színek szerint osztották fel. A 11. kerület négy másik kerülettel egy csapatban a zöld színre koncentrált, ezt illusztrálta a cukkini, a saláta, az uborka, a körtével és a zöld színű szalvéta is, amelyekkel készültek. A csapatok a vitt alapanyagokból a helyszínen menűt készítettek, amit a zsűri ízvilág, tálalás/kreativitás és az adott csapat színeit megjelenítő kiegészítők alapján értékelt.

A szervezők gondoltak a helyi rászorulókra is, az iskolakezdéshez kapcsolódóan jótékonysági gyűjtést hirdettek a XI. kerületi Gyermekjóléti Központ javára. Főként jó állapotú, esetleg új, soha nem hordott/használt tanszerek felajánlását várták.

A délután során volt társasjátékozás, óriásbuborék-fújás, bábos gyerektorna, masszázs, henna és arcfestés, kötéltáncolt a Gibbon Slacklines Hungary, fellépett a ManGoRise, a késő délután is aktívak pedig Flow Jógán, funkcionális tréningen és a BUDA-PEST ügyességi vetélkedőn vehettek részt.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.