Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. hétfő, Máté, Mirella

Nyertek az újbudai csillagászok

Újbuda   |   2018, május 23 - 11:48
Nyomtatóbarát változatSend by email

Sikerrel zárta a VIII. Kulin György Országos Csillagász Versenyt a Berenike Haja 137 nevű újbudai csapat. Bernáth Zsófi, Kálmán Lili és Végh Hanna az első helyet szerezték meg a Tatán megrendezett döntőben. 

A versenyzők három internetes fordulót követően kerültek a döntőbe, ahol a budapesti és Pest megyei régiót képviselték. A versenyre a csapatok 5 perces űrutazásról szóló műsorral készültek, melyben a Jupiter a Naprendszer legnagyobb holdjára, a Ganymedesre utaztak. A bemutatott előadásuk a zsűri tetszését elnyerte és a versenyző csapatok közül a legtöbb pontszámok kapták. Az 5 órás verseny 12 fordulóból állt.

A Berenike Haja 137 nevű újbudai csapat tagjai (Bernáth Zsófi, Kálmán Lili és Végh Hanna) az első helyet szerezték meg a Tatán megrendezett döntőben. A hetedikes tanulókat Kálmán József, a Magyar Csillagászati Egyesület tagja készítette fel Csizy Judit és Auer Tamás, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium fizikatanárainak segítségével.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Drága mulatság lehet maszk nélkül mutatkozni  

Megbírságolhatják Budapesten a színházakra, mozikra és hasonló helyekre, valamint a boltokra vonatkozó maszkviselési szabályok megsértőit, beleértve az érintett intézményeket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.