Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 12. hétfő, Gyula

NYILATKOZAT

Újbuda   |   2021, március 8 - 21:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata elkötelezett a nemek közötti béregyenlőtlenség felszámolásában, ezért 2020 tavaszán csatlakozott az Amnesty International #EgyLépésselKözelebb kezdeményezéséhez.

A 2019 második félévében mért adatok szerint Magyarországon a férfiak átlagosan országosan bruttó 68.000 Ft-tal, 20 %-kal kerestek többet, mint az azonos munkát végző hölgyek. Ez a szám az Európai Unióban 16%.
Újbuda Önkormányzatánál jelentősen kisebb a különbség a nők és férfiak béradatai között.
A munkatársak nemek közötti aránya: 78% nő, 22% férfi.
Többségük, az összes alkalmazott 83%-a nem vezető beosztásban dolgozik. A női és férfi kollégák bére közötti különbség 1,4%, ami forintban kifejezve 5643 Ft.
Az köztisztviselők illetménye nem függ a nemektől, azt az iskolai végzettség és a munkában eltöltött évek száma határozza meg. Az átlagos béradatok a dolgozói korfa, azaz a női és férfi dolgozók életkori összetételének, munkában eltöltött éveinek száma, valamint a munkavállalók iskolai végzettsége változásával évről évre módosulhatnak.
Tiszteljük Hölgy kollégáinkat és számítunk munkájukra, elkötelezettségükre, hisz jelentős mértékig hozzájárulnak az önkormányzati munka sikerességéhez.
Olyan világban szeretnénk élni, ahol a munkavállalók nemre való tekintet nélkül kapnak egyenlő munkáért egyenlő bért. Van még ezzel feladatunk. De van hozzá elhivatottságunk is, folytatjuk a munkát.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megállási tilalom a Tétényi úton  

A járványügyi intézkedések részeként 2021. április 9-én 12.00-tól 2021. május 31-éig tilos megállni a Tétényi úti kórház előtt 20 méter hosszan.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.