Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 1. hétfő, Tünde

Nyomáscsökkenéssel és vízzavarosodással jár a dél-budai főnyomóvezetékek átöblítése

Újbuda   |   2020, május 14 - 10:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Fővárosi Vízművek Zrt. május 20-án reggel 7 órától május 21-én 17 óráig a dél-budai főnyomóvezetékek öblítését végzi. A kerület ivóvízellátását is éréntő munkálatok víznyomáscsökkenést, vízzavarosodást okozhatnak.

A Fővárosi Vízművek Zrt. a járványhelyzetre való tekintettel mindent megtesz annak érdekében, hogy a vízellátás zavartalan legyen, vannak azonban olyan halaszthatatlan karbantartási munkák, melyek elmulasztása esetlegesen a vízminőség biztonságát veszélyeztethetné. Ezek közé tartozik a város vízellátása szempontjából meghatározó gerinc- és főnyomóvezetékek öblítése. A munkálatok alatt a szolgáltatás folyamatossága megmarad.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.