Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 29. hétfő, Taksony

Nyugdíjas találkozó az újbudai rendőrkapitányságon

Újbuda   |   2016, december 14 - 08:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

Harmadik alkalommal rendeztek nyugdíjas találkozót az újbudai rendőrkapitányságon, ezúttal november 25-én.

A BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság fontosnak tartja, hogy a kerületben korábban szolgálatot ellátó és immár nyugdíjas hivatásos és közalkalmazott kollégáknak tiszteletüket fejezzék ki egykori elhivatott munkájukért. A megérdemelt nyugdíjas éveiket töltő kollégáknak a rendezvényen lehetőségük nyílik a volt munkatársaikkal való találkozásra, ahol újra felidézhetik emlékeiket. A kerületi rendőrkapitányság minden alkalommal megvendégeli a résztvevőket, akik minden találkozóról kedves emlékekkel térhetnek haza.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Zajmérés tehet pontot a reptér ügy végére

A Budaörsi repülőtéren közel 100 éve szállnak fel és le a repülőgépek, de a működése csak az elmúlt években kezdte zavarni a környékbelieket. Egy magáncég ugyanis sportrepülőgép oktatást indított, aminek eredményeként a közeli lakóparkokban minden hétvégén úgy érzik, akaratukon kívül egy repülőnap kellős közepébe csöppentek. A megnövekedett zajterhelés miatti panaszokkal a zsebében Molnár Gyula országgyűlési képviselő egészen Palkovics miniszterig ment, hogy orvosolja a problémát.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.