Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. hétfő, Lukács

Nyuszis Ovi Olimpia

Újbuda   |   2014, május 4 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Idén is megrendezték a Nyuszis Ovi Olimpiát a Gabányi László Sportcsarnokban, április 30-án. A rendezvényen 14 óvoda gyermekei vettek részt, az apróságokat sorversenyekkel, játékos mozgáskoordinációt elősegítő gyakorlatokkal, valamint sok-sok ajándékkal várták.

A kerület óvodáiból 140 gyermek érkezett az idei Nyuszis Ovi Olimpiára. A rendezvény célja az volt, hogy felhívja az óvodáskorú gyermekek figyelmét a sportolásra, mozgásuk fejlesztésére és az egészséges versenyszellem kialakítására annak érdekében, hogy a gyermekek életébe mielőbb beépüljön a rendszeres testmozgás és kialakuljon sport iránti igényük.

A programban közös torna és váltóverseny is szerepelt. Mivel az ovis korosztályban nem feltétlenül a versenyeké a főszerep, a sportesemény után minden gyerek ajándékokkal távozott. Nyuszi Ovi Olimpiás pólót, tornazsákot, kislabdát, almát, kulacsot valamint az Eleven park Játszóházába szóló belépőt kaptak a gyermekek.

Kozma Zsuzsa edző, külön erre az alkalomra készített koreográfiát tanított be a kicsiknek, az Izgő-Mozgó Együttes zenei programjára. A vidám sporteseményen részt vett Hoffmann Diána, Hoffmann Tamás polgármester felesége és Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár is.

HL

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kajak-kenu: Kisbán Zsófia világbajnoki ezüstérmes  

MTI/Szigetváry Zsolt

Óriási sikert hozott a Koppenhágában megrendezett kajak-kenu világbajnokság a magyaroknak: az éremtáblázaton az első helyen zártak, hat aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot hoztak haza Dániából.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.