Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 19. szombat, Nándor

Okostechnológiával az idősekért

Újbuda   |   2019, július 4 - 09:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

A hatvan éven felüli korosztály okostechnológiai ismereteinek továbbfejlesztését célzó kétnapos szakmai konferencia kezdődött június 27-én Újbudán. Az időskorúak innovációját elősegíteni hivatott I-Care-Smart projekt nyitórendezvényén Molnár László alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.

A projekt a kutatás-fejlesztési, az üzleti, az egészségügyi és a szociális szektor, valamint az időskorúak közösségeinek bevonásával, Újbuda Önkormányzatának koordinálásával jött létre. Az együttműködés célja, hogy az időskorúak egészségügyi és szociális ellátással kapcsolatos igényei már a Smart technológiák tervezésében, fejlesztésében is megjelenjenek.

– Újbuda Önkormányzata kiemelt figyelmet szentel az időskorúak életminőségét javító innovatív szolgáltatásokra – mondta köszöntőjében Molnár László alpolgármester. – 2008 októberében indult el az Újbuda 60+ Program, amely a kötelező idősügyi szolgáltatásokon túlmenően nyújt különböző programokat, szolgáltatásokat a 60 éven felüliek számára. Mára már eljutottunk odáig, hogy az idősek nagy része használja az okostechnológiák adta lehetőségeket. Négy sikeres nemzetközi pályázat után az I-Care-Smart projekt az Újbudai Idősügyi Smart Stratégia megvalósítására tett első lépés. Ez a nemzetközi közös munka hozzásegít, hogy az idősek minél szélesebb felhasználói rétege bekapcsolódjon – fejtette ki az alpolgármester.

Az I-Care-Smart projekt az Interreg Central Europe Program támogatásával valósul meg 2019. május 1. és 2022. április 30. között, a vezető partner Újbuda Önkormányzata.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Választási eredmények Újbudán  
 

Országosan 48,45 százalékos részvételi aránnyal zárult az október 13-án megrendezett önkormányzati választás. A XI. kerületi névjegyzékben szereplők több mint fele (57,83 százalék) ment el voksolni - derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból. A választói akarat értelmében Dr. László Imre, a Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp közös jelöltje lett Újbuda polgármestere, a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte, ugyancsak az ellenzéki összefogás (Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp) pártjait képviselve. (Az adatok 100 százalékos feldogozottságúak, de az eredmények nem véglegesek.)

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.