Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 12. csütörtök, Gabriella

Okostechnológiával az idősekért

Újbuda   |   2019, július 4 - 09:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

A hatvan éven felüli korosztály okostechnológiai ismereteinek továbbfejlesztését célzó kétnapos szakmai konferencia kezdődött június 27-én Újbudán. Az időskorúak innovációját elősegíteni hivatott I-Care-Smart projekt nyitórendezvényén Molnár László alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.

A projekt a kutatás-fejlesztési, az üzleti, az egészségügyi és a szociális szektor, valamint az időskorúak közösségeinek bevonásával, Újbuda Önkormányzatának koordinálásával jött létre. Az együttműködés célja, hogy az időskorúak egészségügyi és szociális ellátással kapcsolatos igényei már a Smart technológiák tervezésében, fejlesztésében is megjelenjenek.

– Újbuda Önkormányzata kiemelt figyelmet szentel az időskorúak életminőségét javító innovatív szolgáltatásokra – mondta köszöntőjében Molnár László alpolgármester. – 2008 októberében indult el az Újbuda 60+ Program, amely a kötelező idősügyi szolgáltatásokon túlmenően nyújt különböző programokat, szolgáltatásokat a 60 éven felüliek számára. Mára már eljutottunk odáig, hogy az idősek nagy része használja az okostechnológiák adta lehetőségeket. Négy sikeres nemzetközi pályázat után az I-Care-Smart projekt az Újbudai Idősügyi Smart Stratégia megvalósítására tett első lépés. Ez a nemzetközi közös munka hozzásegít, hogy az idősek minél szélesebb felhasználói rétege bekapcsolódjon – fejtette ki az alpolgármester.

Az I-Care-Smart projekt az Interreg Central Europe Program támogatásával valósul meg 2019. május 1. és 2022. április 30. között, a vezető partner Újbuda Önkormányzata.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.