Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 4. csütörtök, Kázmér

Önkéntesek tették rendbe a Sas-hegy természetvédelmi területét

Újbuda   |   2014, június 30 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
A Sas-hegyi Látogatóközpontba önkéntesek csoportja érkezett, akik az időszerű természetvédelmi feladatokat végezték el a területen.

A kerületi székhelyű indiai multicég, a TATA Consultancy Services két éve lépett együttműködésre az önkormányzattal, melynek keretében dolgozóik önkéntes munkákat végeznek a Sas-hegy természetvédelmi területén. 
A Zöld Iroda címet is elnyerő TATA cégcsoport Magyarországi leányvállalata kezdettől fogva a környezettudatos működés mellett kötelezte el magát. A multinacionális cég dolgozói már tavaly is több önkéntes akciót szerveztek a Sas-hegyi Látogatóközpont megszépítéséért és karbantartásáért.
Ősszel a növények ápolása, télre való felkészítése volt az 50-60 fős csapat feladata, most az idegenhonos növényfajoktól tisztították meg a hegy természetes növénytakaróját és felaprították a zöld hulladékot.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Közbiztonsági ellenőrzés a Kelenföldi pályaudvaron  

Szerda délután és este a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése, a közterületi szabálysértések, bűncselekmények megelőzése, megakadályozása, az azokat elkövetők elszámoltatása céljából szervezett közbiztonsági ellenőrzésre került sor a Kelenföldi pályaudvaron és környékén.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.