Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 28. csütörtök, Károly, Karola

Orchideatúra a Sas-hegyen

Újbuda   |   2020, május 25 - 10:18
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az európai nemzeti parkok napja alkalmából orchideatúrát rendeztek a Sas-hegyen, a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó Budai Sas-hegy Természetvédelmi Területen május 24-én.

1999 óta minden évben május 24-én, az első európai nemzeti park (Svédország, 1909) létrehozásának évfordulóján ünneplik az európai nemzeti parkok napját. A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet a nemzeti parkok és egyéb védett területek jelentőségére, illetve a környezettudatos gondolkodás fontosságára. Ennek apropóján a Sas-hegy Természetvédelmi Területen orchideatúrát tartottak Gyulyás-Kis Csaba túravezető irányításával.

A Sas-hegyi Természetvédelmi Területet nyitva tartása:

Hétfő-kedd: szünnap
Szerda-csütörtök-péntek: 10-18 óráig nyitva, a kilátópont folyamatosan látogatható, vezetett tanösvény túrák indulnak: 15.30 és 16.30 órakor (előzetes egyeztetés esetén más időpontokban is). A túrákra bejelentkezés szükséges (ld: lenti link)!

Szombat-vasárnap és ünnepnapokon: 10-18 óráig nyitva, a kilátópont folyamatosan látogatható, vezetett tanösvény túrák indulnak óránként 11-15 óra között, igény esetén 10 és 16 órakor is. Bejelentkezés péntek 14 óráig az alábbi linken:

https://forms.gle/2pGwpZhAokB4Y8bV8

Maximális létszám atúrákon: 15 fő
A túrák ára és egyéb általános információk:
https://www.dunaipoly.hu/…/bemuta…/sas-hegyi-latogatokozpont

foto: MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Felpöröghet az oltási kampány  

Láthatóan emelkedik Magyarországon a koronavírus elleni oltás elfogadottsága – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal hetente elvégzett felméréséből. A tavaly november 30-ával kezdődő héten a megkérdezettek közel 15 százaléka mondta biztosra, hogy beoltatná magát; a mérés hetedik, január 11-gyel kezdődő hetében már 33 százalékos aránnyal többségbe kerültek az igennel válaszolók. A válaszadók 27 százaléka utasította el határozottan az oltást (a mérés elején még 36 százalékuk).

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.