Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 24. szerda, Mátyás

Ősszel is forog a Lemezjátszó

Újbuda   |   2019, szeptember 9 - 14:51
Nyomtatóbarát változatSend by email

Új néven és kicsit átalakulva folytatódik a B32 Galéria és Kultúrtér, valamit Horváth Gergely műsorvezető közös zenei előadássorozata. A Lemezjátszó Classic-ban a magyar rockzenei élet nagyjai mesélnek munkásságuk egy-egy kiemelkedő albumáról a közös zenehallgatáskor.

Frenreisz Károly, a Skorpió együttes alapítója és frontembere volt a vendége a Lemezjátszó Classic-nak szeptember 5-én. Első lemezükről, az 1974-ben megjelent Rohanás című albumról mesélt a magyar rockzene rajongóinak, miközben a korongot kiváló hangrendszeren játszották le lemezjátszóról a közönségnek.

A magyar könnyűzene történetét jelentősen formáló és alakító könnyűzenei albumok bemutatása hamarosan folytatódik, a Lemezjátszó Classic-ban olyan magyar sztárok is feltűnnek majd, mint Szörényi Levente vagy Zorán.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A képviselő válaszol...: Hogyan lehet újra nyitni?  

Ezt a kérdést tettük fel a képviselőknek: Véleményük szerint milyen feltételek teljesülésével (pl. oltások száma), milyen módszerekkel/fokozatokkal (pl. vendéglátóhelyek teraszainak megnyitása, bizonyos tevékenységek „oltási igazolvány”-hoz kötése stb.) lehet „újranyitni” az országot, Újbudát?

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.