Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 23. péntek, Gyöngyi Az 1956-os forradalom ünnepe

Őszi nagytakarítás

Újbuda   |   2020, október 12 - 16:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata és az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. idén is megszervezi őszi nagytakarítási programját a kerület közterületein. A kerületi lakosok az előző évekhez hasonlóan továbbra is igényelhetnek zöldhulladék-gyűjtő zsákokat. A megtelt zsákokat az FKF Zrt. ingyene sen szállítja el, kérjük, egyszerűen csak helyezzék el a szemetes edények mellett.

Helyeszínek:

KELENFÖLD OKTÓBER 26–30.
LÁGYMÁNYOS NOVEMBER 2–4.
GELLÉRTHEGY NOVEMBER 5–6.
SZENTIMREVÁROS NOVEMBER 9–11.
ALBERTFALVA NOVEMBER 12–17.
ŐRMEZŐ, DOBOGÓ NOVEMBER 18–23.
KELENVÖLGY, PÉTERHEGY NOVEMBER 24–26.
PÉTERHEGY, KŐÉRBEREK–TÓVÁROS NOVEMBER 26–27.
GAZDAGRÉT NOVEMBER 30–DECEMBER 2.
SASAD, SASHEGY DECEMBER 3–4.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online formában emlékezünk meg '56-ról  

A járványveszély miatt idén elmarad a nyilvános megemlékezés a Móricz Zsigmond körtéren, de az 1956-os forradalom kitörésének 64. évfordulójáról igyekszünk méltó módon megemlékezni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.