Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 26. kedd, Dömötör

Óvják a kisiskolásokat a polgárőrök

Újbuda   |   2016, szeptember 7 - 10:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

Polgárőrök segítik hétről hétre a gyerekeket a biztonságos közlekedésben, különösen a reggeli órákban. Így volt ez a Törökugrató Utcai Általános Iskolánál is, ahova szeptember 7-én látogatott el az Újbuda stábja.

Reggel fél 8-kor kerületszerte gyerekek sietnek az iskolába szüleik oldalán, miközben autók sora várja, hogy átkeljenek előttük a zebrán. A Törökugrató Utcai Általános Iskolánál a korai órákra jellemző feszültség ellenére is oldottabbak az emberek, a helyszínen ugyanis polgárőrök segítik a biztonságos közlekedést, vigyázzák a még álmosan siető családokat. A gazdagréti civil önkéntesek az átkelőnél udvariasan figyelmeztetik a sofőröket, hogy álljanak meg, engedjék át a gyerekeket, a türelmet kedvesen köszönik meg. A kocsikból válaszul mosoly érkezik. - Egészen más egy napot így kezdeni – mondta Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselő, aki szerint a gazdagréti polgárőrség évek óta jól és sikeresen működik.

Gazdagréti lakosként Király Nóra alpolgármester is minden nap a Törökugrató Utcai Általános Iskola előtti zebrán kíséri át gyerekeit. Félnivalója nincs, hiszen vigyáznak rájuk, ráadásul a polgárőrök autósoknak és gyerekeknek egyaránt jó példát mutatnak. Az alpolgármester a helyi civilekkel egyetértésben azt tervezi, hogy a polgárőrség a jövőben egész évben segítse az iskolások biztonságos közlekedését.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Elismerés az olimpikonoknak, ösztöndíj a fiatal sportolóknak  

Október 15-én Újbuda Önkormányzata kitüntette a kerület olimpikonjait, és kihirdette a Papp László Sportolói Ösztöndíjak nyerteseit. László Imre polgármester köszöntője után az elismeréseket Bakai-Nagy Zita alpolgármesterrel és Bedő Dávid sport- és szabadidő tanácsnokkal együtt adták át.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.