Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. péntek, Gellért, Mercédesz

Óvoda kapott ajándékot a Magyarországon élő vietnámiaktól

Újbuda   |   2019, december 30 - 11:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Magyarországi Vietnámiak Egyesülete a társadalmi felelősségvállalás keretében ajándékozta meg a Lágymányosi Óvoda Nyitnikék telephelyét.

Ngo Quy Dung, a Magyarországi Vietnámiak Egyesületének Újbudán élő elnökségi tagja több évtizede él a kerületben, és hálás azoknak a pedagógusoknak, akik segítettek gyermekeit felnevelni. Ezért is fontos számára, hogy egy-egy intézményt támogassanak. A Magyarországon élő vietnámiak idén 15 budapesti helyszínre vittek adományt. Ez a köszönet azért, hogy a vietnámi háború idején Magyarország több alkalommal küldött segélycsomagot a délkelet-ázsiai országba, amire azóta is hálával gondolnak.
A Kanizsai utcai óvodában Phung Kim San-t, a Magyarországi Vietnámiak Egyesületének elnökhelyettesét, László Imre polgármester, Orosz Anna alpolgármester, Varga Gergő önkormányzati képviselő és Karkus Mihályné óvodavezető fogadta, majd az intézményvezető megmutatta a vendégeknek a 240 fős Nyitnikék Óvodát.
Orosz Anna példaértékűnek nevezte a vietnámiak kezdeményezését, majd köszönetet mondott a nagylelkű felajánlásért.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímavédelem – Klímatudatosság  

Újbuda Klímastratégiája 2030-ra egy klímatudatos módon fejlődő kerület jövőképét vetíti előre, ahol egészséges környezetben, az épített és természeti értékeket megőrizve, fenntartható módon fejlődve, az energiafelhasználás hatékonyságát növelve, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátását csökkentve élünk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.