Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. hétfő, Lukács

Óvoda kapott ajándékot a Magyarországon élő vietnámiaktól

Újbuda   |   2019, december 30 - 11:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Magyarországi Vietnámiak Egyesülete a társadalmi felelősségvállalás keretében ajándékozta meg a Lágymányosi Óvoda Nyitnikék telephelyét.

Ngo Quy Dung, a Magyarországi Vietnámiak Egyesületének Újbudán élő elnökségi tagja több évtizede él a kerületben, és hálás azoknak a pedagógusoknak, akik segítettek gyermekeit felnevelni. Ezért is fontos számára, hogy egy-egy intézményt támogassanak. A Magyarországon élő vietnámiak idén 15 budapesti helyszínre vittek adományt. Ez a köszönet azért, hogy a vietnámi háború idején Magyarország több alkalommal küldött segélycsomagot a délkelet-ázsiai országba, amire azóta is hálával gondolnak.
A Kanizsai utcai óvodában Phung Kim San-t, a Magyarországi Vietnámiak Egyesületének elnökhelyettesét, László Imre polgármester, Orosz Anna alpolgármester, Varga Gergő önkormányzati képviselő és Karkus Mihályné óvodavezető fogadta, majd az intézményvezető megmutatta a vendégeknek a 240 fős Nyitnikék Óvodát.
Orosz Anna példaértékűnek nevezte a vietnámiak kezdeményezését, majd köszönetet mondott a nagylelkű felajánlásért.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kajak-kenu: Kisbán Zsófia világbajnoki ezüstérmes  

MTI/Szigetváry Zsolt

Óriási sikert hozott a Koppenhágában megrendezett kajak-kenu világbajnokság a magyaroknak: az éremtáblázaton az első helyen zártak, hat aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot hoztak haza Dániából.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.