Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 13. szerda, Szilvia

Pálos köszönetnyilvánítás a Sziklatemplomban

Újbuda   |   2014, december 13 - 11:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

A sziklatemplomban szentmisével és egy vacsorameghívással köszönte meg a kerületben is működő pálos szerzetesrend, hogy idén is sokan segítették munkájukat, támogatták tevékenységüket.

Az ünnepi alkalmon részt vett Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere és mások - köztük kerületi képviselők is -, akik az elmúlt időszakban segítették, hogy az egyetlen magyar alapítású rend működhessen, fennmaradhasson. A szentmisét Csóka János pálos tartományfőnök celebrálta.
Pálos köszönetnyilvánítás a Sziklatemplomban
A találkozón jelen volt Gyorgyevics Miklós képviselő is, akit Újbuda Önkormányzata a közelmúltban nevezte ki egyházügyi tanácsnoknak. A kerület vezetése így jelezte, hogy a jövőben még több figyelmet fordít az egyházi közösségekre.

D.B.S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Díszdiplomák és díszoklevelek a Kerület Napján  

A Kerület Napján hivatásuk elismeréseként díszoklevelet és díszdiplomát vehettek át azok a pedagógusok, orvosok, fogorvosok és gyógyszerészek, akik legalább ötven éve kezdték meg munkájukat és a kerületben élnek. A rendezvényen a pályakezdő pedagógusokat is köszöntötték.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.