Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 24. szombat, Salamon

Péntektől érvényes a tanítási idő szerinti menetrend

Újbuda   |   2017, augusztus 31 - 12:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember 1-jétől a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a közösségi közlekedési járatok. A BKK ajánlja, hogy aki teheti, elővételben váltsa bérletét.

Szeptember 1-jén megkezdődik a 2017/2018-as tanév, ettől a naptól a tanítási időszak idején érvényes menetrendet alkalmazza a BKK. Ez a megnövekedő utasforgalomhoz igazodva jellemzően a nyárinál sűrűbb indulásokat jelent, főképp a reggeli és a délutáni csúcsidőben: az autóbuszvonalakon több mint száz, a trolibuszhálózaton mintegy tíz járművel több közlekedik, mint nyáron. A villamosvonalakon több mint negyvennel, a metróvonalakon pedig néggyel növekszik a szerelvények száma a forgalomban.

A BKK a jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket 24 ügyfélközpontban, illetve pénztárban, valamint közel 360, a hét minden napján egész nap elérhető jegy- és bérletkiadó automatával biztosítja a vásárlási lehetőségeket. A tanév kezdetekor rendszeresen megnövekedik a bérletvásárlók száma, ezért a BKK javasolja, hogy aki teheti, elővételben váltsa meg azt, lehetőleg a kevésbé frekventált helyszíneken üzemelő automatákból. A www.bkk.hu/pontkereso oldalon akár helyszínre, akár nyitvatartási időre is keresve könnyen, gyorsan megtalálható a legközelebbi ügyfélközpont, pénztár vagy jegy- és bérletkiadó automata.

A fővárosi közösségi közlekedési szolgáltatást a 2016/2017-es tanévre, illetve annak második félévére érvényes okmányokkal a legkésőbb 2017. október 31-i kezdődátummal megváltott bérlettel lehet igénybe venni, ezután csak a most kezdődő tanévre érvényes diákigazolvánnyal lehet kedvezményesen, tanulóbérlettel utazni. A tanköteles korú diákok diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online formában emlékezünk meg '56-ról  

A járványveszély miatt idén elmarad a nyilvános megemlékezés a Móricz Zsigmond körtéren, de az 1956-os forradalom kitörésének 64. évfordulójáról igyekszünk méltó módon megemlékezni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.