Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 28. szerda, Simon, Szimonetta

Rekordot döntöttek a Gellért-hegyen

Újbuda   |   2014, április 28 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Sikeres Guinness rekordot állítottak fel a Gellérthegyi Piknik résztvevői. Mintegy 15 ezer árvácskát ültettek a szabadba az egész napos családi program idején. A Főkert Zrt. Tedd meg magadért! elnevezésű városszépítő akcióján környezettudatosságra nevelő játékos programokkal is várták az érdeklődőket, és a felújított Kőcsikós játszóteret is átadták.

Egész napos családi pikniket rendezett a Gellért hegyen a főváros, a Főkert Zrt., a BVK Holding Zrt. valamint több közszolgáltató cég. A közösségi nap a környezettudatosság köré szerveződött, a részvevők azt tanulhatták meg, hogyan óvhatják és tehetik szebbé környezetüket. Az eseményen egy új játszóteret is átadtak a régóta üresen fekvő Kőcsikós játszótér helyén. Tarlós István főpolgármester, a program fővédnöke a megnyitón arról beszélt, hogy az elhanyagolt területen a kőcsikón kívül évtizedekig semmilyen játék nem volt, most azonban egy modern, a kor követelményeinek megfelelő játszóteret alakítottak ki.

Az átadás után reggeli torna, majd a Guinness rekord felállításához szükséges tizenötezer árvácska ültetése kezdődött. A családi napon kincset kereshettek, végigjárhatták a hulladékösvényt és a környezettudatos magatartást népszerűsítő programokkal, játékokkal ismerkedhettek a látogatók. Volt még színpadi program és Celeb-piknik is. - Akciónkkal azt szeretnénk elérni, hogy az emberek rászokjanak arra, hogy maguk is szépítsék környezetüket – mondta a Főkert Zrt. vezérigazgatója.

Az ENSZ 2014-et a család és a munka összehangolásának, a családi gazdálkodásnak szenteli, így ez az év a Család Nemzetközi Éve is. A főpolgármester kiemelte, hogy idén húszéves ez az alkalom. A hagyományt az Európai Unió Családszervezeteinek Szövetsége is felkarolta, a FŐKERT Nonprofit Zrt. pedig ebből az alkalomból indított egész éven át tartó programsorozatot, amelynek első állomása volt a Tedd meg Magadért! környezetszépítő akció.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.