Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 6. csütörtök, Ivett, Frida

Romantikus tanyavilág fotókon

Újbuda   |   2018, február 26 - 13:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

A nyüzsgő nagyvárosi élettől távoli tanyavilágról nyílt fotókiállítás az Újbuda Galériában. A képeket március 20-ig, hivatali időben lehet megtekinteni.

Lakitelken és környékén, 35 helyszínen készültek azok a fotók, amelyek a tanyavilágot mutatják be sajátos környezetével, lakóival együtt az Újbuda Galériában. A képeket tavaly júliusban készítették a Pólya Zoltán Fotótábor részvevői, a téma apropóját az adta, hogy a magyar tanya bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe.

Számos olyan, a nagyvárosból elvonult fiatal értelmiségi pár él vidéken, akik nyugalomra, természetes közegre vágynak – mondta Pető Zsuzsa a 2010-ben elhunyt fotográfus felesége, a tábor szervezője, egyik alkotója.

Hozzátette: a tanyákon élők a mai kor nagy túlélői, akik időben felfedezték, hogy nem csak romantikára, hanem friss levegőre, szabadságra és egészséges életmódra lelnek távol a városok zajától. A kiállítás azt a tévhitet kívánja eloszlatni, amely szerint a tanyai élet egyenlő a szegénységgel. A zajos, koszos városoktól távol is lehet testben és lélekben is egyaránt gazdagon élni – mondta Pető Zsuzsa, aki szerint a tanyai életmód szépsége a szabadságban rejlik.

A kiállító művészek: Buthi Patrik, Csabai Enikő, Felvégi Andrea, Horváth Péter, Katona Imre, Keresztes Tibor, Lőrincz Ferenc, Pető Zsuzsa, Pólya-Pető Dávid, Pólyvás Béla (Svájc), Tamási Gábor, Vass Dániel (Svájc).

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Nagyon fontos feladatunk a szemléletformálás  

Újbuda Önkormányzata saját programokkal is fellép mindenféle hátrányos megkülönböztetés ellen. A kerület esélyegyenlőségi koncepciójáról, terveiről Bakai-Nagy Zita alpolgármesterrel beszélgettünk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.