Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. hétfő, Máté, Mirella

Sandy - identitásválság a MU színpadán

Újbuda   |   2018, február 13 - 12:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

Új táncos darabot mutattak be a MU Színházban február 9-én és 10-én. A “Sandy is going out” Szeri Viktor koreográfus munkája. A közel egy órás előadás, amelyben ő is táncol, a huszonévesek létbizonytalanságát és identitásválságát dolgozza fel.

A háromszereplős darab főhőse Sandy, egy tökéletes szépségű fiatal lány, akit senki nem képes elfelejteni. A bőre puha, fiatal, intelligens, a legmenőbb ruhákban jár, a legszexibb fiúkkal kavar és a legmenőbb kocsikból ugrik ki a legjobb bulik előtt. Az előadásból azonban kiderül, hogy a sokak által csodált, vagy irigyelt lánynak is vannak problémái.

A multimediális táncprojekt az önfelfedezés folyamatát és annak nehézségeit kutatja. A darab előadói a Budapest Kortárstánc Főiskolán végeztek, maguk is húszas éveik közepén járó művészek. Szeri Viktor éppen a darab premierjének napján lett 25 éves, generációjának legfontosabb kérdéseit feszegette az egy órás előadásban. Táncpartnerei Biczók Anna és Raubinek Lili voltak.

A befogadó színházként (is) működő Kőrösy József utcai kulturális intézmény több mint negyed évszázada ad helyet a modern táncművészetnek, profi és kezdő táncosoknak, koreográfusoknak. Barta Lucától, a MU Színház kommunikációs munkatársától megtudtuk, a következő hónapokban hat új színházi-, és táncelőadást lehet majd látni, az elmúlt időszak legsikeresebb előadásai mellett.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Drága mulatság lehet maszk nélkül mutatkozni  

Megbírságolhatják Budapesten a színházakra, mozikra és hasonló helyekre, valamint a boltokra vonatkozó maszkviselési szabályok megsértőit, beleértve az érintett intézményeket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.