Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 11. szerda, Árpád

Sandy - identitásválság a MU színpadán

Újbuda   |   2018, február 13 - 12:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

Új táncos darabot mutattak be a MU Színházban február 9-én és 10-én. A “Sandy is going out” Szeri Viktor koreográfus munkája. A közel egy órás előadás, amelyben ő is táncol, a huszonévesek létbizonytalanságát és identitásválságát dolgozza fel.

A háromszereplős darab főhőse Sandy, egy tökéletes szépségű fiatal lány, akit senki nem képes elfelejteni. A bőre puha, fiatal, intelligens, a legmenőbb ruhákban jár, a legszexibb fiúkkal kavar és a legmenőbb kocsikból ugrik ki a legjobb bulik előtt. Az előadásból azonban kiderül, hogy a sokak által csodált, vagy irigyelt lánynak is vannak problémái.

A multimediális táncprojekt az önfelfedezés folyamatát és annak nehézségeit kutatja. A darab előadói a Budapest Kortárstánc Főiskolán végeztek, maguk is húszas éveik közepén járó művészek. Szeri Viktor éppen a darab premierjének napján lett 25 éves, generációjának legfontosabb kérdéseit feszegette az egy órás előadásban. Táncpartnerei Biczók Anna és Raubinek Lili voltak.

A befogadó színházként (is) működő Kőrösy József utcai kulturális intézmény több mint negyed évszázada ad helyet a modern táncművészetnek, profi és kezdő táncosoknak, koreográfusoknak. Barta Lucától, a MU Színház kommunikációs munkatársától megtudtuk, a következő hónapokban hat új színházi-, és táncelőadást lehet majd látni, az elmúlt időszak legsikeresebb előadásai mellett.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.