Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 14. kedd, Örs, Stella

Séták a Budai Vár-barlangban

Újbuda   |   2019, szeptember 16 - 11:36
Nyomtatóbarát változatSend by email

Májusban indította el a vár-barlangi sétákat a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság. A résztvevők a Budai Vár alatt húzódó, több mint 3 kilométer hosszú barlangrendszer látogatók elől eddig elzárt részeit tekinthetik meg a mintegy kétórás programon.

A földalatti termek és folyosók végigjárása közben kiderül, hogyan alakultak át a természetes eredetű barlangüregek labirintusszerű pincékké az évszázadokban, hogyan hasznosították azokat kezdve a borospincétől, a börtönön át az óvóhelyig.

A Budai Vár-barlang Magyarország talán egyik legrendhagyóbb barlangjává vált, amelynek mostani arca az ember és természet közös munkájának hosszú évszázadok alatt kialakult eredményét mutatja.

A program hetente háromszor (hétfőn, szerdán és pénteken) indul a Szentháromság térről, a séta barlangi környezetben, de állandó, kiépített megvilágítás mellet zajlik. A hőmérséklet 12 °C, ennek megfelelő öltözet és kényelmes túracipő viselése ajánlott. A részvevők száma limitált, a túra 12 éves kortól ajánlott.

További információ, időpontok és jegyvásárlás:

http://www.dunaipoly.hu/hu/helyek/bemutatohelyek/budai-var-barlang

Kapcsolat: varbarlang@dinpi.hu; +36 30 153 0980

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.