Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. szerda, Tekla

Séták a kerület természeti és kulturális értékeiről

Újbuda   |   2018, augusztus 29 - 13:23
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (MKNE) – Újbuda Önkormányzata együttműködésével – programsorozatot indít a kerület természeti és kulturális értékeinek megismertetésére. A sorozat a 2014-es, a 2015/16-os és a 2017/18-as évi, nagy érdeklődést kiváltó rendezvények bővített és felfrissített ismétlése.

Szeptembertől jövő májusig összesen 7 alkalommal szervez sétákat a kerület érdekes részeire a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (MKNE) és Újbuda Önkormányzata. A 2-4 órás programokat szombat délelőttönként tartják. A sétákra magánszemélyek és családok mellett érdeklődő pedagógusokat is várnak, iskolás csoportokat nem tudnak fogadni. A túrák – jellegük miatt - tíz év alatti gyerekeknek nem ajánlottak, néhány helyszín (például a Gellért-fürdő) kerekesszékkel, babakocsival nem, vagy csak nehezen közelíthető meg.

A séták időpontjai és témái:

2018. szeptember 15.: Újbuda értékei a Gellért tértől a Móricz Zsigmond körtérig

2018. október 6.: Kamaraerdei tanösvény

2018. november 10.: Rupp-hegy Természetvédelmi Terület és környéke

2019. február 23.: Gellért-fürdő

2019. március 23.: Gellért-hegy

2019. április 13.: Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület

2019. május 18.: Budai Arborétum Természetvédelmi Terület

A további részleteket – a találkozás helye és pontos ideje, az esetleges előzetes tudnivalók stb. - az MKNE honlapján (http://mkne.hu), valamint a kerületi hirdetőtáblákon található majd.

A részvétel - Újbuda Önkormányzata támogatásának köszönhetően - térítésmentes, de regisztrációhoz kötött. Ennek határideje minden esetben az adott program előtti keddi nap. Regisztrálni csak elektronikus úton lehet a következő címen: ujbudai.setak@gmail.com

Némelyik program létszáma korlátozott, ezért célszerű akár egy távolabbi sétára is minél hamarabb, előre jelentkezni. A szervezők kérik a jelentkezőktől, hogy az esetleges változásokat, lemondásokat s  minél hamarabb jelezzék az ujbudai.setak@gmail.com címen.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda is csatlakozott az Európai Autómentes Naphoz!  

Ma van az Európai Autómentes Nap. Célja, hogy népszerűsítse az alternatív közlekedési megoldásokat: tömegközlekedést, biciklizést, gyaloglást, mely révén egy kis lépést tehetünk a karbonsemleges Európa felé.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.