Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 6. csütörtök, Ivett, Frida

Síkplasztikák Újbudán

Újbuda   |   2018, október 25 - 09:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbuda Galériában október 19. óta látható az a kiállítás, amelyen 44 alkotó síkplasztikáit vonultatták fel.

A Magyar Festészet Napja programsorozat részeként 2008 óta minden évben bemutatkozhatnak azok a hazai alkotók, akik értékes műveket hoznak létre.ebben a képzőművészeti ágban. A Síktól a térig, a tértől a síkig című csoportos tárlat egyik fele a Klebelsberg Kultúrkúriába került, a kisebb méretű alkotásokból álló másik fele pedig az Újbuda Galériába.

A Zsombolyai utcában látható művek alkotói számtalan anyag segítségével fejezik ki üzenetüket: papír-, textil-, fa vagy fémdarabok, különféle kész tárgyak (például kulcs, üvegcse övcsat, winchester, nyomtatott áramkör).

A megnyitón Garami Gréta művészettörténész mutatta be a százéves múltú műfajt, amely

különleges helyet foglal el a festészet és szobrászat között. A résztvevők utána Sipos Endre művészetfilozófus vezetésével indultak arra a galériasétára, amely a Bartók Béla út kiállítóhelyeit mutatja be évről évre a művészetek iránt érdeklődőknek.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Nagyon fontos feladatunk a szemléletformálás  

Újbuda Önkormányzata saját programokkal is fellép mindenféle hátrányos megkülönböztetés ellen. A kerület esélyegyenlőségi koncepciójáról, terveiről Bakai-Nagy Zita alpolgármesterrel beszélgettünk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.