Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 17. hétfő, Paszkál

SilverStar Challenge nyílt innovációs ötletpályázat – FELHÍVÁS

Újbuda   |   2021, április 27 - 11:38
Nyomtatóbarát változatSend by email

Előrejelzések szerint 2060–ra minden harmadik európai lakos 65 évnél idősebb lesz. Ennek megfelelően az időskorúak igényeit és szükségleteit kielégítő termékek és szolgáltatások speciális gazdasági szektora, az úgynevezett „ezüstgazdaság” jelentős növekedés elé néz.

Napjainkban folyamatosan jelennek meg az idős emberek mindennapi életvitelét támogató SMART termékek és szolgáltatások. Azonban alacsony azon SMART megoldások aránya, amelyek fejlesztésében aktívan részt is vettek maguk az idősek, mint a termék vagy szolgáltatás felhasználói.

Ezért a projekt keretében Kreatív Ötletpályázatot hirdetünk!

Milyen ötleteket várunk?

A benyújtott ötlet lehet:

(1) kézzel fogható megoldás (pl.: termék, szoftver, applikáció, stb.)

(2) ötletkoncepció, design, terv és szolgáltatáskoncepció.

A SMART ötleteket az alábbi témákban várjuk:

- kapcsolat a külvilággal,

- a segítséget kérő összekapcsolása a szakemberekkel,

- információ átadása/tájékozódás igénye célzottan,

- megbízható (intézményi, hatósági) kapcsolat,

- környezeti probléma jelzésének lehetősége, megoldás közvetítése, (vissza)jelzés a folyamatról,

- komplex eszközök rendszere/okos otthon,

- egészségügyi ellátórendszerhez való gyors és egyszerű elérés,

- egészségügyi monitoring eszközök és

- azonnali jelzéstovábbítás.
A további részleteket a „pályázati felhívás” tartalmazza:

http://silverstar-platform.eu/index.php/en/the-silverstar-challenge-en

Ki nyújthat be ötletet?

Ötletet benyújthat jogi személyiséggel rendelkező vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, valamint egyéni vállalkozó, természetes személy (pl.: egyetemi hallgatók vagy azok közösségei, start–up–ok, fiatal kutatók–fejlesztők, stb.), aki rendelkezik idősügyet támogató SMART innovatív megoldással a technológiai érettség (http://www.h2020.gov.hu/hogyan-palyazzunk/technologiai-erettsegi?objectParentFolderId=121333 - TRL1-9) egyik korai szintjén.

Mit nyújtunk?

A beérkező ötleteket a projekt keretében kialakított időskorúakból álló úgynevezett „tesztközösség” tagjainak bevonásával és közreműködésével teszteljük. A teszteredmények alapján az ötleteket az időskorúak és hozzátartozóik, az üzleti szereplők, az egészségügyi és szociális ellátórendszer intézményei, valamint a helyi önkormányzat és az ötletgazda közös gondolkodásában fejlesztheti tovább.

Hogyan lehet jelentkezni?

Az alábbi rövid „jelentkezési adatlapot” szükséges kitölteni és az alábbi email címre elküldeni legkésőbb 2021. június 30-ig: Silver.Star.Challenge@ujbuda.hu

idosbarat.ujbuda.hu/i-care-smart-projekt


Győzz meg minket, hogy a Te ötletedet teszteljük a SilverStar Challenge keretein belül
!

Az I-CARE SMART projektben résztvevő nemzetközi partnerszervezetek ötletpályázati felhívásai az alábbi oldalon érhetőek el: http://silverstar-platform.eu/index.php/en/the-silverstar-challenge-en

Az I-CARE SMART projektet az Interreg CENTRAL EUROPE Program finanszírozza az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (ERFA).

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Parkolási engedélyek meghosszabbítása 2022. március 31-ig  

Tekintettel az ingyenes parkolás megszűnésének kérdéses időpontjára Újbuda Önkormányzata minden érvényes lakossági, gazdálkodói és egészségügyi várakozási hozzájárulás érvényességi idejét automatikusan meghosszabbította 2022. március 31. napjáig.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.