Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 13. vasárnap, Antal, Anett

Sportolni együtt az igazi

Újbuda   |   2015, december 4 - 15:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Téli Oviolimpiát rendezett az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. a Gabányi László Sportcsarnokban december 3-án. A kerületi sorversenyre tizennégy óvodából tíz-tíz gyermek érkezett.

A sport népszerűsítésén túl a rendezvény célja, hogy megmutassa, milyen jó együtt sportolni – mondta Molnár László alpolgármester. Szerinte a gyerekek jobban élvezik a mozgást ha a többiekkel együtt, valamilyen szervezett formában teszik azt. Ráadásul ezeket az eseményeket mindig valamilyen ünnep köré szervezi az önkormányzat, ilyenkor a kelleténél több ételt fogyasztunk, és bár az ünnepi falatok különösen finomak, nem feltétlenül egészségesek. Fontos célkitűzés szerinte, hogy a gyerekek tudják, hogy az egészségre káros életmód mozgással kompenzálható.

Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. évente kétszer rendezi meg a sporteseményt, lebonyolításában ez alkalommal a Fit Kid segédkezett. Különleges hangsúlyt fektettek a koordinációs és ügyességi feladatokra. Az óvónők minden évben tornafoglalkozásokon készítik fel a gyerekeket a sorversenyekre. – Nagy élmény egy ilyen rendezvény a gyerekeknek. Nagyon izgultak és általában sokáig emlegetik, de leginkább az ajándékoknak örülnek – mondta Bartháné Noémi, a Szent Imre Városi Óvoda Alsóhegy Utcai Telephelyének óvodapedagógusa. A csomagban idén mikulásos pólót, mandarint, kulacsot valamint mikulásos és hóemberes labdát találtak a gyerekek.

HL

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

"A legszebb konyhakertek"  

“A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertje országos program az otthoni kertművelés értékére irányítja rá a figyelmet. A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.