Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. péntek, Előd

Sportolni együtt az igazi

Újbuda   |   2015, december 4 - 15:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Téli Oviolimpiát rendezett az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. a Gabányi László Sportcsarnokban december 3-án. A kerületi sorversenyre tizennégy óvodából tíz-tíz gyermek érkezett.

A sport népszerűsítésén túl a rendezvény célja, hogy megmutassa, milyen jó együtt sportolni – mondta Molnár László alpolgármester. Szerinte a gyerekek jobban élvezik a mozgást ha a többiekkel együtt, valamilyen szervezett formában teszik azt. Ráadásul ezeket az eseményeket mindig valamilyen ünnep köré szervezi az önkormányzat, ilyenkor a kelleténél több ételt fogyasztunk, és bár az ünnepi falatok különösen finomak, nem feltétlenül egészségesek. Fontos célkitűzés szerinte, hogy a gyerekek tudják, hogy az egészségre káros életmód mozgással kompenzálható.

Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. évente kétszer rendezi meg a sporteseményt, lebonyolításában ez alkalommal a Fit Kid segédkezett. Különleges hangsúlyt fektettek a koordinációs és ügyességi feladatokra. Az óvónők minden évben tornafoglalkozásokon készítik fel a gyerekeket a sorversenyekre. – Nagy élmény egy ilyen rendezvény a gyerekeknek. Nagyon izgultak és általában sokáig emlegetik, de leginkább az ajándékoknak örülnek – mondta Bartháné Noémi, a Szent Imre Városi Óvoda Alsóhegy Utcai Telephelyének óvodapedagógusa. A csomagban idén mikulásos pólót, mandarint, kulacsot valamint mikulásos és hóemberes labdát találtak a gyerekek.

HL

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímatudatos Újbuda

Újbuda Önkormányzata a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen vett részt a KEHOP–1.2.1–18–2018–00001 azonosító számú, „Helyi klímastratégia elkészítése és komplex szemléletformálás Budapest XI. kerületében, Újbudán” című projektben. A projekt keretében készült el a "Klímatudatos Újbuda" kisfilm, mely az Önkormányzatunk elképzeléseit, és terveit ismerteti a kerület lakóival.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.