Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. csütörtök, Tekla

Szenior bajnokokat díjaztak a Gabányiban

Újbuda   |   2019, december 10 - 16:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

November elején mintegy százan versengtek az Újbuda legfittebb 60 feletti bajnoka címért. A sportverseny díjátadója a Gabányi László Sportcsarnokban volt, ahol egyszerre két bajnokot avattak december 3-án.

Az újbudán negyedik alkalommal rendezték meg a 60 év felettiek öt sportágból álló szenior tornáját novemberben. Az esemény díjátadója december 3-án volt a Gabányi László Sportcsarnokban, ahol Simon Károly, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte a szenior sportolókat.

A tenisz, futás, sakk, asztalitenisz és úszás sportágakat felvonultató tornán idén két bajnokot is avattak. A hölgyek közül Szász Nóra érte el a legjobb eredményt, férfiaknál pedig Radnóti György nyerte el a bajnoki címet. A verseny valamennyi résztvevőjét emléklappal jutalmazták, az esemény fogadással zárult.

Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. egész évben igyekszik minden korosztályt megszólítani, hogy egyre több embert inspiráljon a rendszeres testmozgásra, sportolásra. Az idősebb korosztályoknak különösen fontos a jó kondíció megtartása, mégis őket a legnehezebb rávenni a mozgásra.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időseket segítő okosmegoldást teszteltek  

Az idősek életében a kor előrehaladtával előbb-utóbb elindul a mentális hanyatlás folyamata; a memóriaromlás, a dezorientáció pedig számtalan veszélybe sodorhatja őket. Újbuda Önkormányzata az Interreg Central Europe finanszírozásával megvalósuló I Care Smart projekt részeként kreatív ötletpályázatot írt ki, amelyre időseknek szóló okosmegoldásokkal lehetett nevezni. Az egyik pályázó, a ForeStream az Újbudai Szociális Szolgálat épületében mutatta be időseknek szóló, kamerákra épülő rendszerét, amely képes egy személy lakáson belüli mozgásából következtetni arra, hogy az illető elindult-e a mentális hanyatlás útján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.