Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 9. csütörtök, Lukrécia

Szent Márton napja a Sas-hegyen

Újbuda   |   2019, november 18 - 14:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Lampionos felvonulással ünnepelték Szent Márton napját a Sas-hegy környékén élők november 16-án. Az eseményen több mint háromszázan vettek a részt, felvonulókat tábortűzzel, ének- és furulyaszóval köszöntötték.

Idén hatodik alkalommal rendeztek Lampionos felvonulást a Sas-hegy lábánál, a menet végcélja a Sas-liget volt. A résztvevő családokat Gulyás László vándormuzsikus fogadta, majd invitálta őket a tűz mellé közös éneklésre. A komédiás mesélt Szent Márton életéről, a Márton-napi népszokásokról és népdalokat adott elő koboz kísérettel.

Az eseményt a Sas-hegy Védő Egyesület is támogatta, amely három évtizede alakult azzal a céllal, hogy megvédje a beépítéstől a kerület emblematikus természetvédelmi területének délnyugati hegylábát, a lakóövezethez közeli, páratlan szépségű területet. Az ötletgazda Kugler-Bedő Imola szerint fontos, hogy a gyermekek is óvják a környezetet és a természeti értékeket.
A rendezvény az Európai Kulturális Útvonalként is ismert Szent Márton út népszerűsítését is szolgálja.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.