Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 8. szerda, Mária

Szerdáig jelentkezhetnek középiskolába az általános iskolások

Újbuda   |   2017, február 13 - 12:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szerdáig jelentkezhetnek az általános iskolások a nappali tagozatos középiskolákba - közölte az Oktatási Hivatal (OH).

A középfokú felvételin a 8. osztályt befejezők közül a gimnázium, a szakgimnázium, a szakközépiskola, a szakiskola és a készségfejlesztő iskola 9. évfolyamára jelentkezők, valamint a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumi osztályokba jelentkezők vesznek részt, beleértve az előkészítő osztályokra pályázókat is.
Az általános iskola 8. osztályosainak a felvételi lapok kitöltését az általános iskola szervezi meg. A felvételi lapokat az általános iskola a kitöltéshez szükséges adatok begyűjtése, ellenőrzése és rögzítése után a középfokú intézmények felvételi információs rendszerében (KIFIR) "állítja elő", és a lapokat megküldi a felvételt hirdető középfokú iskolákba, a tanulói adatlapot pedig az Oktatási Hivatalba. A jelentkezési lapok és a tanulói adatlap általános iskolai továbbításának határideje egyaránt február 15-e.
A jogszabályi előírások lehetővé teszik, hogy a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumokba jelentkezők maguk küldjék meg a jelentkezési lapjukat közvetlenül a megjelölt gimnázium(ok)ba, a tanulói adatlapjukat pedig az OH-hoz, de a szülő kérése alapján az általános iskola is megszervezheti ezt.
A kitöltőprogram, valamint a dokumentumok a www.oktatas.hu honlapon a köznevelés/középfokú felvételi eljárás/aktuális beiskolázási időszak (2016/2017. tanév) menüpont alatt, "Az egyéni jelentkezés menete a 2016/2017. tanévben zajló középfokú felvételi eljárásban" linkre kattintva érhetők el.
Ha a jelentkező nem jár magyarországi általános iskolába (mert egy külföldi általános iskola vagy egy magyarországi középiskola tanulója), de részt kíván venni a felvételi eljárásban, akkor egyéni jelentkezőként, a fent leírt módon kell jelentkezést benyújtania.
A jelentkezési lapo(ka)t és a tanulói adatlapot könyvelt postai küldeményként célszerű postára adni - közölte az Oktatási Hivatal.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Az ünnepek alatt is fontos az óvatosság  

Jönnek az ünnepek, amikor a családok, a társaságok találkozni akarnak – mit tanácsol dr. Falus Ferenc korábbi országos tiszti főorvos látva a fertőzöttek magas számát? Tavaly nagy elővigyázatosságra intett, de idén már elég sokan beoltatták magukat.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.