Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. hétfő, Miklós

Színes programok a Láthatatlan Munka Világnapján

Újbuda   |   2017, március 23 - 10:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Különleges Szépség és Stílus Estekkel készül a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete (FICSAK) április elején, a Láthatatlan Munka Világnapja alkalmából. Az egyesület azokat a „láthatatlan munkásokat” szeretné szórakoztatni, akik az otthoni teendőket nagy szorgalommal, kitartással és fáradhatatlan energiával végzik, és nem kapnak érte fizetést.

Szépségápolással és egészséggel foglalkozó szakemberek várják az érdeklődőket az ingyenes, de a FICSAK Facebook-oldalán található regisztrációhoz kötött eseményekre, amelyeket divatbemutatók és különböző egyedi programok is színesítenek majd. Április 3-án 16–20 óráig a B32 Galéria és Kultúrtér falain belül szórakozhatnak a hölgyek, míg 4-én a XVI. kerületi Erzsébet-ligeti Színházban és a csepeli Királyerdei Művelődési Házban folynak párhuzamosan a kiváló programok.

– Ötgyermekes édesanyaként tisztában vagyok vele, hogy nem egyszerű a család mellett a karrier építése és az otthoni kötelező házimunka elvégzése – mondta Király Nóra alpolgármester. – Ezért találtuk ki, hogy ezen a napon az anyukák végre magukkal törődhessenek, kikapcsolódhassanak. Kiváló együttműködő partnerre találtunk Ács Anikó és Pintér József Gáborné önkormányzati képviselő személyében, akinek ezúton is köszönjük lelkes munkáját. Reméljük, minden édesanya feltöltődve, kisimulva tér majd haza, hogy újult erővel találkozhasson családjával. A FICSAK célja a családos lét szépségeinek folyamatos hangsúlyozása mellett a nők családon belüli erőfeszítéseinek társadalmi elismertetése. Hitvallásunk, hogy az egymás melletti elköteleződés valódi érték, a gyerek pedig maga a csoda. Természetesen nagyon fontos, hogy elvégezzük az otthoni teendőket, ám sokkal lényegesebb, hogy játsszunk a gyermekeinkkel, beszélgessünk velük, együtt tanuljunk, és színesebbnél színesebb programokat találjunk ki. Felnőttként ugyanis a szép élményekre emlékeznek majd, nem pedig a csillogó lakásra. A gyerekekkel töltött minőségi időn kívül saját magunkra is muszáj minőségi időt szánni, hiszen ha az anya boldog, a család is boldog – tette hozzá a FICSAK alapítója.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Támogatás a szakkollégiumoknak  

2020 óta pályázhatnak újbudai szakkollégiumok önkormányzati támogatásra szakmai és közösségi programok, eszközbeszerzések, vagy akár apróbb felújítások céljára. Tavaly 14, idén 12 szakkollégium nyert el támogatást, 2020-ban összesen tízmillió, 2021-ben ötmillió forint értékben. A tavalyi nyertesek közül hármat kérdeztünk meg, mire fordították a kapott összeget.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.