Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 9. vasárnap, Gergely

Színházak Éjszakája: Lufifelengedő flashmob Újbudán

Újbuda   |   2016, szeptember 15 - 14:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Színházak Éjszakája programhoz kapcsolódóan nagyszabású flashmobbal várják az érdeklődőket a Bikás Parkban szombaton. Az Őszköszöntő Fesztivál programrésze felhívja a figyelmet a színjátszásra, a színházba járás fontosságára.

Újbuda Önkormányzata minden évben nagyszabású fesztivállal ünnepli az ősz beköszöntét hagyományosan a Bikás Parkban, ahol a nyár hangulatát megőrizve szeptember 17-én színpadi programokkal, kézműves foglalkozásokkal várják az érdeklődőket. Az idei évben a rendezvény tematikáját a színház és a színjátszás adja, hiszen Újbuda Önkormányzata is csatlakozott a Színházak Éjszakája programsorozathoz, mint a fesztivál egyik küldő helyszíne.

Ebből az alkalomból a rendezők egy nagyszabású flashmobbal várják az érdeklődőket, ezzel hívva fel a figyelmet a színjátszás, a színházba járás fontosságára. Az idén 35. évadát megkezdő Karinthy Színházzal együttműködve délután mintegy ezer, a nevükkel ellátott léggömböt engednek a magasba a kerület óvodásai és iskolásai, melyekkel ha szerencséjük van, akár színházjegyeket is nyerhetnek. Mindezen túl egy 100 000 Ft értékű kirándulással is gazdagabbak lehetnek a gyerekek a nap végén.

A rendezvény helye és ideje:

Budapest XI. kerület, Bikás park

Szeptember 17. (szombat) 16:45

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Pro Communitate és Pro Urbe díjakat

Horváth György, a Kelenföldi Egyesület Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke kapta idén a „Pro Urbe Újbuda” kitüntetést. A Kelenföldi Városközpont lakóépület-rehabilitációja területén kifejtett munkája, valamint a kerületi polgárok életkörülményeinek javításáért, a városrész szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett kiemelkedő tevékenysége miatt részesült az elismerésben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.