Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 28. szerda, Simon, Szimonetta

Szmog: ingyenes a tömegközlekedés a kitiltott autósoknak

Újbuda   |   2017, január 25 - 12:27
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ingyenesen közlekedhetnek a BKK járművein, valamint a BHÉV, a MÁV-START és a Volánbusz elővárosi járatain azok, akik a szmogriadóhoz kapcsolódó forgalomkorlátozás miatt nem használhatják járműveiket. A Fővárosi Közgyűlés döntése szerdán 16 órától érvényes visszavonásig, az ingyenesség csak a jármű forgalmijának felmutatásával érvényes.

A Fővárosi Közgyűlés szerda délután 16 órától lehetővé tette, hogy amíg a szmogriadó riasztási fokozata érvényben van, ingyen utazhatnak budapesti közösségi közlekedési járatain azok, akik kedvezőtlen környzetvédelmi besorolás miatt nem használhatják autóikat a városban. Erre a jármű forgalmi engedélyének felmutatásával van lehetőségük azoknak, akiknek gépkocsija forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód: 0; 1; 2; 3; 4, vagy ha a forgalmi nem tartalmaz ilyen kódot.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Fővárosi Közgyűlés mai döntését támogatva kiterjesztette az ingyenességet Budapest közigazgatási határán belül a BHÉV, a MÁV-START és a Volánbusz állami megrendelésű fővárosi elővárosi járataira is.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

30 éves az önkormányzatiság  

1990 őszén tartották az első szabad, demokratikus önkormányzati választásokat a XI. kerületben is. Az önkormányzatiság 30. évfordulóján kétrészes összeállításunkkal azoknak a politikusoknak, szakembereknek, kerületi polgároknak szeretnénk pártállástól függetlenül köszönetet mondani, akik polgármesterként, alpolgármesterként és képviselőként dolgoztak kerületünkért, Újbudáért.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.