Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. szerda, Edina

Szombaton lejárnak az előző tanévi diákigazolvány-matricák

Újbuda   |   2015, október 30 - 11:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Október 31-től nem érvényesek azok a matricák, amelyeket az előző tanévben adtak ki a diákigazolványokhoz az oktatási intézmények. Azokkal novembertől nem lehet igénybe venni hallgatói jogviszonyhoz kapcsoló kedvezményeket.

A közlekedési társaságok arra kérik a diákkedvezménnyel utazókat, hogy gondoskodjanak igazolványuk érvényességéről. Mint ismert, az előző tanévekben kapott diákigazolvány-matricák általában október 31-ig érvényesek, ezáltal a kapcsolódó kedvezményeket is eddig az időpontig lehet igénybe venni, függetlenül attól, hogy szeptembertől minden évben új tanév kezdődik. A tanulóknak, hallgatóknak nyújtott kedvezmények igénybevételének alapvető feltétele az érvényes matricával ellátott diákigazolvány, vagy az ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolás felmutatása. November 1-jétől azonban a 2015/16-os tanévi, illetve a 2015/2016-os tanév I. félévi matrica hiányában az igazolvány érvénytelen. Az e nélkül, illetve a diákigazolványt helyettesítő sorszámozott igazolás nélkül használt kedvezményes tanulóbérlet pedig nem jogosít utazásra sem a Máv, sem a BKK, sem a többi közlekedési társaság járatán.

A MÁV-START-nál például a megállapított menetdíj vagy pótjegy árán felül 8000 forintos pótdíjat kell fizetnie annak, aki érvénytelen kedvezményre jogosító igazolvánnyal, igazolással veszi igénybe a kedvezményt, illetve jogosultságát az előírt módon nem tudja igazolni.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.