Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 15. vasárnap, Valér

Támfalomlás: Újbuda felelőssége kizárható

Újbuda   |   2015, február 3 - 12:05
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem előzetes felmérése szerint nem az önkormányzat felelős a vasúti támfal omlásáért. A végleges szakértői véleményre hétvégéig várni kell.

Az önkormányzat munkatársai, többek között a Katasztrófavédelem, a Bányakapitányság és a MÁV Zrt. szakembereivel a hétfőn helyszíni bejárást tartottak a Déli Pályaudvar felé vezető alagútnál bekövetkezett rézsű- és alagútomlás helyszínén. Az önkormányzat által a Budapesti Műszaki Egyetemről felkért, független szakértők előzetes véleménye alapján nem a Csukló utcán megjelenő csapadékvíz okozta a támfal megcsúszását, a műszaki probléma okai ennél összetettebb körülményekre vezethetők vissza. Az újbudai önkormányzat felelőssége így kizárható az ügyben, azaz nem helyénvaló a MÁV azon állítása, melyben egyértelműen a XI. kerületet tette felelőssé az ügyben – derült ki az önkormányzat állásfoglalásából.

A MÁV és a Katasztrófavédelem munkáját mindenben segíti a kerület annak érdekében, hogy mielőbb helyreállhasson a közlekedés a területen. Emellett az érintett útszakasz elhatárolásával, a veszélyre figyelmeztető és forgalomkorlátozó táblák kihelyezésével a szükséges óvintézkedéseket is megtette a kerület vezetése. A végleges írásos szakvélemények a héten elkészülnek, amint ezeket kézhez kapja városvezetés, részletes tájékoztatást ad a támfal megcsúszásának lehetséges okairól.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ingyenes az MNB bankjegyfelismerő applikációja  

Ingyenesen letölthető az az új applikáció, amely segítségével bárki megállapíthatja, hogy valódi-e a nála lévő bankjegy. Kiemelte, majdnem 500 millió bankjegy van forgalomban Magyarországon, ebből pedig kevesebb mint ezer lehet a hamis. Az MNB bankjegycsere programjának része a ForintApp alkalmazás.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.