Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 20. vasárnap, Vendel

Tanévzáró a Petőfi iskolában

Újbuda   |   2019, június 20 - 13:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hoffmann Tamás polgármester köszöntötte a tanulókat, szülőket és a pedagógusokat a kerületi központi tanévzáró ünnepségen az Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskola aulájában.

 

– Az iskolának az a feladata, hogy a kérdezést természetes és leküzdhetetlen szokásunkká tegye – idézte Örkény István szavait a tanévzárón a polgármester. Hoffmann Tamás arra biztatta a gyerekeket, hogy merjenek kérdezni, mert így tudják növelni tájékozottságukat, tudásukat. Egyúttal gratulált a diákoknak az eredményes szereplésükhöz a tanulmányi versenyeken, amelyeken évről évre egyre többen indulnak.

A Petőfi iskolában a ballagást is most tartották, az ünnepségen elbúcsúztatták a nyolcadik osztályos diákokat is. Pereszlényiné Kocsis Éva igazgató a tanévet értékelő beszédében kiemelte a tanulók jó szereplését a tanulmányi versenyeken, és arról is beszélt, hogy megújult az intézmény tornacsarnoka, és egy okostantermet is átadtak.

Az ünnepségen a polgármester jutalomban részesítette a legjobban teljesítő tanulókat. Átadta az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerő okleveleit is, amelyeket a több évtizeden át végzett kiemelkedő tanítói, szakmai, pedagógiai munkájukért kaptak Bollókné Madarász Márta, Tóthné Erdei Erzsébet és Varga Éva pedagógusok.

(D. B. S.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Választási eredmények Újbudán  
 

Országosan 48,45 százalékos részvételi aránnyal zárult az október 13-án megrendezett önkormányzati választás. A XI. kerületi névjegyzékben szereplők több mint fele (57,83 százalék) ment el voksolni - derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból. A választói akarat értelmében Dr. László Imre, a Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp közös jelöltje lett Újbuda polgármestere, a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte, ugyancsak az ellenzéki összefogás (Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp) pártjait képviselve. (Az adatok 100 százalékos feldogozottságúak, de az eredmények nem véglegesek.)

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.