Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 7. kedd, Apollónia

Tanszercsomaggal segíti az újbudai családokat az önkormányzat

Újbuda   |   2015, augusztus 14 - 10:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az előző évekhez hasonlóan idén szeptemberben is iskolakezdési csomagot kapnak az alsó tagozatos gyermekek Újbudán. A kerület így igyekszik átvállalni a családok iskolakezdéssel járó anyagi terheit, segítve a szülőket, hogy az új tanévet zökkenőmentesen kezdhessék meg gyermekeikkel.

Idén újabb 5300 újbudai gyermek kap iskolakezdési csomagot, mely a tavalyi évekhez hasonlóan füzeteket, írószereket és más hasznos iskolai felszerelést tartalmaz. Ezeket az újbudai pedagógusok véleményezése alapján állította össze az önkormányzat.

A tanszercsomagot minden alsós a tanévnyitó ünnepséget követően kapja meg iskolájában. A csomagokban lesznek füzetek, írószerek és rajzeszközök, mind-mind az adott évfolyam elvárásának megfelelően.

- Remélem, hogy az újbudai kisdiákok ezáltal még nagyobb kedvvel látnak neki az új tanévnek - olvasható Hoffmann Tamás polgármester közösségi oldalán.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.