Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. csütörtök, Előd

Tatra villamos a 17-es vonalán az Idegenvezetők Világnapján

Újbuda   |   2016, február 26 - 09:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az elmúlt évek hagyományának megfelelően idén is csatlakozik a Budapesti Közlekedési Központ az Idegenvezetői Világnaphoz. A rendezvény részeként február 28-án, vasárnap a 2-es, a 6-os és a 17-es villamos vonalán különleges, idegenvezetéssel egybekötött utazáson vehetnek részt az érdeklődők. A magyar nyelvű idegenvezetés részeként érdekességek hangzanak el a villamosok útvonalán lévő épületekről, helyszínekről.

A fonódó villamoshálózat átadásának köszönhetően február 28-án, vasárnap a 17-es villamos Bécsi út/Vörösvári út végállomásáról 9:27-kor, a Savoya park végállomásáról pedig 10:36-kor visszaindul a Tatra típusú szerelvény. A járat nem különjárat, hanem menetrend szerint közlekedő villamos, amely BKK vonaljeggyel és bérlettel vehető igénybe.

A 2-es és a 6-os villamos vonalán február 28-án, vasárnap TW-6000-es „hannoveri” villamoson utazhatnak az érdeklődők. A különjáratok ingyenesek. A 2-es villamos vonalán 13:30-kor indul a szerelvény a Boráros térről a Jászai Mari térre, onnan vissza a Közvágóhídhoz, majd végül a Boráros térre. A 60 perces út során nincs megálló, tehát nem lehet leszállni a járműről. A 6-os villamos vonalán 15:20-kor indul a szerelvény a Móricz Zsigmond körtérről a Széll Kálmán térre. Ennél a járatnál a Széll Kálmán téren van lehetőség a le-, illetve felszállásra. A villamos 16 órakor indul vissza a Móricz Zsigmond körtérre.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online fogadóóra Bakai-Nagy Zitával  

2020október2816:00
»
2020október2817:00

A soron következő online fogadóórát Bakai-Nagy Zita alpolgármester tartja. Már most feltehetik kérdéseiket Messenger üzenetben, illetve a fogadóóra élő közvetítése idején kommentben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.