Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Tavaszi Hangverseny a Szent Imre Gimnáziumban

Újbuda   |   2018, május 2 - 15:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tizenkét újbudai oktatási intézmény 19 kórusa vett részt a Tavaszi Hangversenyen a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban. Az április 26-án tartott program, amelyen többszáz diák adta elő a jól begyakorolt repertoárt, minősítést is jelentett a kórusoknak.

Stimecz András karnagy két kórussal érkezett a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumból a „kórusünnepre. A nemrég Pro Cultura Újbuda díjjal kitüntetett karnagy szerint ritka, hogy ennyire sokan összegyűljenek énekelni, pedig énekelni együtt jó.

A minősítő hangversenyen minden olyan kerületi iskola részt vett, amelynek saját kórusa van. A gyerekek nemcsak saját kórusaikban, hanem egy háromszáz fős összkarban is énekelnek.

– Az idei hangversenyt részben a Családok Éve jegyében szervezték, de az édesanyákra is gondoltak, mivel közeledik az anyák napja – mondta Gyurcsó Gyuláné, az Újbudai Pedagógiai Iroda vezetője.

A szakértő zsűri már értékelte a kórusok teljesítményét, de az eredményhirdetést később tartják. Várhatóan három hét múlva derül ki, melyik énekkar kapott ezüst, arany, illetve kiemelt arany minősítést.

Újbuda Önkormányzata a tanév végén valamennyi, a hangversenyen résztvevő kórust megjutalmaz, megköszönve egész éves munkájukat, kitartásukat.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.