Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 19. péntek, Emília

Tavaszi nagytakarítás a köztereken

Újbuda   |   2018, május 2 - 15:18
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbuda Prizma 60 munkatársa április 9-étől egy hónapon át dolgozik a kerület frekventált szemetes részeinek megtisztításán. A közhasznú nonprofit kft. évente kétszer, tavasszal és ősszel végez ilyen akciókat. Ezúttal Hoffmann Tamás polgármester és Csernus László önkormányzati képviselő is beállt segíteni a Bikszádi úton, az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola mellett.

– A nagytakarításnak hagyománya van – mondta el lapunknak Lőrincz Gergely, a kft. vezetője –, 2011-ben megújítottuk a Tisztaságot Újbudán! programot, azóta jelentős erőkkel küzdünk a szemét ellen. Nagyon örülünk az olyan kezdeményezéseknek, amikor egy-egy terület kitakarításában az ott élők is szeretnének részt venni. Ilyenkor lebomló zöldhulladékos szemeteszsákokkal, aprítékolással segítjük, hogy ki-ki szebbé tudja tenni közvetlen környezetét – tette hozzá.Hoffmann Tamás azért tartotta fontosnak, hogy kivegye részét a nagytakarításból, mert mint mondta, szeretne példát mutatni, és hisz abban, hogy csak rendezett és szép környezetben érezhetik magukat jól az újbudaiak. A XI. kerület nem tartozik a különösen szemetes városrészek közé, ám a forgalmasabb köztereken azért bőven akad tennivaló. A polgármester arra biztatja az itt élőket, hogy ha szemetes, elhanyagolt területet látnak, jelezzék az önkormányzatnak. Ilyenkor a hivatal vagy a hely tulajdonosát szólítja fel a rendrakásra, vagy maga tisztíttatja meg a közterületet. Újbuda folyamatosan harcol a még mindig létező illegális szeméttelepek ellen: rejtett kamerákkal is megfigyelik a szabálysértőket, hiszen e lerakók felszámolása komoly anyagi terhet ró az önkormányzatra.Aki szeretne tenni valamit Újbuda tisztán tartásáért, az látogasson el az Újbuda Prizma honlapjára, és tájékozódjék a zöldhulladékot felszámoló akciókról, vagy jelentse be, hol lát illegális hulladéklerakókat, szemetes közterületet.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.