Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. hétfő, Előd

Te miért akarsz vállalkozni?

Újbuda   |   2018, március 6 - 15:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Vállalkozz okosan! - Az ötlettől a piacra lépésig című kiadványról volt szó a Spin Off klub legutóbbi rendezvényén. Petheő Attila és Vecsenyi János könyve útmutatóként szolgál kezdő vállalkozóknak.

Az újbudai vállalkozói klub hétfői rendezvényén megtelt a B32 Galéria és Kultúrtér nézőtere. Az előadó, Vecsenyi János évtizedek óta oktat és publikál vállalkozási, gazdasági és vezetéselméleti témakörökben, népszerűsége láthatóan töretlen. Az 1978 óta tanító egyetemi tanár a Budapesti Corvinus Egyetem Kisvállalkozás-fejlesztési Központjának igazgatója, nemcsak elmélettel foglalkozik, hanem dolgozott multinacionális és kisvállalkozási területen is.

A Spin-Off Klub közönsége részben vállalkozást tervez, vagy a családi üzlet átvételét fontolgatja, ezért gyakorlati útmutatóra számítottak. Vecsenyi szerint a legtöbben úgy gondolják, hogy a vállalkozáshoz elsősorban pénz kell, pedig annál fontosabb, hogy pontos piaci, kereslet-kínálati felmérések birtokában vágjanak bele ötletük megvalósításába, hiszen, ha fizetőképes igény van egy termékre, akkor nem lehetetlen, hogy a vevők finanszírozzák az induló vállalkozást. Úgy véli, nem elég akarni a sikert, a felkészülés is elengedhetetlen. Ebben nyújt segítséget a már említett könyv, de ezen felül ingyenes webes felület is segíti az információszerzést. Felhívta a figyelmet, hogy a gyakorlat még a legjobb tanácsadó mellett is fontos: nagyjából tízezer munkaóra befektetését tartja elegendőnek ahhoz, hogy profi vállalkozó legyen valakiből.

B.GY.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Közlekedés az október 23-i hosszú hétvégén  

Október 23-án és az azt megelőző napon több fővárosi helyszínen tartanak megemlékezéseket, emiatt forgalomkorlátozásokra kell számítani és változik az több járatok forgalmi rendje is. Október 22-én, hétfőn a szombati, 23-án, kedden az ünnepnapi menetrend lesz majd érvényben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.