Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 27. szerda, Szabina

Teremtésvédelmi előadássorozat Kelenföldön

Újbuda   |   2019, szeptember 19 - 14:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

Teremtésvédelmi előadássorozat indult a Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet szervezésében szeptember 17-én. A rendezvénnyel a föld védelmére hívják fel a figyelmet.

A kelenföldi az evangélikus templom tanácstermében október 8-áig minden kedd 18 órától újabb témákkal és előadókkal várják a környezetvédelem iránt érdeklődőket. Az esemény kezdeményezői civilek, olyan fiatal, sokgyermekes anyukák, akik az evangélikus gyülekezet tagjaként mikro (egyéni, családi) szinten is tennének a klímaváltozás ellen. Ehhez első lépésként megalapították gyülekezetük környezetvédelmi csoportját Kelenzöld néven, majd útnak indították a négyalkalmas rendezvényt.

Szeptember 17-én Béres Tamás ökoteológus tartott előadást Miért jobb későn, mint soha? címmel. Kifejtette, hogy a történelem során az ember folyamatosan harcolt a természet ellen, ami hibás egyfajta hibás attitűdöt jelent. Úgy véli, az emberiségnek kell megváltoznia ahhoz, hogy a gátat szabjunk a környezetkárosításnak. Béres Tamás külön kiemelte a keresztények szerepét, akiknek fontos feladatuk a teremtett világ védelme, a természeti értékek megőrzése, óvása.

A sorozat további előadói lesznek: Nagy Réka ökoanyu (szeptember 24.) Szűcs Kinga ökoteológus (október 1.) és Mohácsi Nusi zero aktivista (október 8.).

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Piknikhangulat az Árasztó-parton  

Dél-Buda izgalmas Duna-parti szakasza idén nyár végéig horgászok, futók kietlen terepe volt, augusztus vége óta viszont piknikbútorokkal, hintával, tűzrakóhelyekkel gazdagodott a terület.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.