Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 11. szombat, Nóra, Lili

Teret kérnek a tűzoltók a gyors és hatékony beavatkozáshoz

Újbuda   |   2017, július 3 - 10:52
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tűzoltósági felvonulási területet kell biztosítani a tűzoltó gépjárművek közlekedése és munkavégzése céljából a többemeletes lakóépületek mellett – hívja fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ha a tűzoltósági felvonulási területet a lakók parkolására használják, azzal megnehezítik, akadályozzák az esetleges tűzoltói beavatkozást. Ezért az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt kéri, hogy a kárfelszámoláshoz szükséges helyet minden esetben biztosítsa a tűzoltóság számára a lakosság és ne parkoljanak az érintett területekre. „A biztonság érdekében fontos, hogy a lakóházak közötti tűzoltási területet szabadon hagyják” – hívják fel a figyelmet.

Video:https://www.youtube.com/watch?v=Bjc_0eSx_Gw&feature=c4-overview&list=UUyhsrF5-N_wMQnMIjztvpuw

A tűzoltósági felvonulási területre vonatkozó előírások, műszaki követelmények a csatolt fáljban érhetők el:

TVMI_Beavatkozas.pdf

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.