Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 25. kedd, Pál

Testépítő nap volt a Gabányiban

Újbuda   |   2014, május 7 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Bodysport néven Nemzetközi Nyílt szabadidős testépítő verseny volt a Gabányi László Sportcsarnokban május 4-én. Az esemény a Bodysport Kupa tehetségkutató versennyel indult, délután pedig a profik versenyeztek.

Sokat változott az elmúlt években a sportág megítélése - állítja Vida Zoltán a Bodysport Kupa főszervezője. A folyamatosan növekvő nevezői létszám mellett idén a szomszédos Szlovákiából és Romániából is érkeztek sportolók a Nemzetközi Nyílt szabadidős testépítő versenyre.

A magyar versenyzők ebben a sportágban a világ élvonalába tartoznak. A nap folyamán több klasszis tartott bemutatót, többek között Major Zsolt háromszoros N.A.C. Mr. Universe és Sóós Bernadett N.A.C világbajnok is.

A versenyen sok jól felkészült fiatal sportolót lehetett látni, úgyhogy az utánpótlás reményteljes. A nyílt, szövetségektől független, szabadidős verseny egyúttal kvalifikáció is volt az N.A.C. és W.A.B.B.A. Világbajnokságokra.

Ludányi Attila önkormányzati képviselő beszámolójában elmondta, hogy ifjú korában ő is rendszeresen sportolt. Szerinte nem az a lényeg, hogy valaki világbajnok legyen, hanem hogy a mindennapok részévé váljon a testedzés. A rendszeres sportolással ugyanis nemcsak a szervezet lesz edzettebb, hanem a jellemet is erősíti.

A verseny eredményei: http://bodysport.hu/verseny/bodysport-kupa-vegeredmenyek-3

HL-Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda vezetése nem támogatja a Tétényi úti üzletközpont eladását

Újbuda vezetése nem támogatja a Kelenföldi Városközpont eladását - derült ki Dr. László Imre újbudai polgármester legutóbbi, civilekkel folytatott nyilvános egyeztetésén. A kerület vezetője szerint a városközpont értékesítésére kiírt pályázatra nem érkezett olyan beadvány, amely összhangban lenne a környékbeliek deklarált elképzeléseivel, ezért a következő testületi ülésen javasolni fogja, hogy nyilvánítsák eredménytelennek a pályázatot. Mivel a romos állapotú üzletközpont felújítása továbbra is fontos cél, Újbuda arra kéri a fővárost, hogy a Kerületi Építési Szabályzat lakossági igényeken alapuló módosításáig ne adja el az ingatlant.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.