Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

TeSzedd! - kerti szék és petpalack a Kána tóban

Újbuda   |   2019, március 25 - 13:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

A népszerű Kánai úti tó partján gyülekeztek a TeSzedd! kampány önkéntesei március 24-én. Tóváros környékén több mint tucatnyian gyűjtötték a szemetet, köztük az OSC vízilabdázója, Tóth Márton is.

A TeSzedd! kampány utolsó napján, március 24-én a Kánai úti tó partján szedték a szemetet az újbudai önkéntesek. A csapat a helyszínen kapta meg a szükséges felszerelést, majd elindult a környéken felhalmozódott hulladék begyűjtésére. A főszervező Weigert Péter, a Fish’n’Go horgászapplikációt kifejlesztő cég ügyvezetője elmondta, gyakoriak az élővilágot veszélyeztető környezetszennyezéssel kapcsolatos bejelentések. A Kána tó környékén felhalmozódott szemétről Bodó Richárd, hobbiornitológus-fotós tett bejelentést, ezt követően csatlakoztak az idei TeSzedd! kampányhoz. A helyi akcióban Tóth Márton, az OSC vízilabdázója is részt vett. Csónakjukba számos, a vízi élővilágot veszélyeztető tárgyat emeltek be a vízből, szemetes zsákjukba petpalack, csomagolópapír és kerti szék is került. Tóth Márton számára elkeserítő az a szemétmennyiség, amelyet kutyasétáltatás közben látni a tó partján, de örömtelinek nevezte, hogy már az akció előtti napon többen gyűjtötték a hulladékot.

Az önkéntes szemétszedés során kizárólag a testi épséget és egészséget nem veszélyeztető hulladékot lehetett begyűjteni, tilos volt felszedni zöldhulladékot, építési- bontási törmeléket, gyógyszert, akkumulátort, motorolajat, elektronikai berendezést vagy nagyméretű autóalkatrészt. Ezeken kívül bármit bezsákolhattak, amit kézzel biztonságosan meg tudtak fogni és elfért a műanyag zsákban.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.