Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 14. szerda, Tibor

Tizenötezer forintra emlkedik a PIN-kód nélküli érintéses fizetések értékhatára

Újbuda   |   2020, március 25 - 09:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

A járványügyi intézkedések részeként 15 ezer forint lesz az értékhatár a jelenlegi 5 ezer helyett a PIN-kód nélküli, érintéses kártyás fizetéseknél.

Április 15-től 5 ezer forintról 15 ezer forintra emelkedik a pay pass-os fizetések PIN-kód nélküli értékhatára. A lépésre a járványügyi helyzet miatt van szükség. A koronavírus elleni küzdelem része a készpénzmentes fizetés arányának növelése, a fizikai kapcsolatok minimalizálása, várakozások szerint a vásárlásoknak közel 90 százaléka vonható be a fizikai érintés nélkül fizetésbe.

A pénzügyi biztonság érdekében továbbra is él az a biztonságot szolgáló általános szabály, hogy a PIN kódot időközönként még az érintőkártyás vásárlásakor is meg kell adni, amivel az biztosítható, hogy ellopott kártyával ne lehessen korlátlanul visszaélni. A POS terminál öt PIN kód nélküli vásárlást követően, értékhatártól függetlenül ezután is kérni fogja a kódot.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.