Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 18. kedd, Piroska

Tízmilliárd forintból fejlesztik a sürgősségi és baleseti gyermekellátást

Újbuda   |   2016, április 26 - 14:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

A tízből 5,5 milliárdot a megyei területi ellátás újraszervezésére fordítanak, 4,5 milliárdból pedig az országos módszertani anyagokat dolgozzák ki. A program szakmai irányítója a Heim Pál Gyermekkórház lesz.

A program szeptemberben indulhat, a szükséges beruházások pedig jövőre kezdődhetnek meg - mondta sajtótájékoztatón Köpeczi-Bócz Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár pedig arról beszélt, hogy az elmúlt száz évben nem volt hasonló méretű fejlesztés a gyermekellátásban. A fejlesztésnek az összes olyan kórház és klinika haszonélvezője lesz, ahol a legmagasabb, 3-as szintű intenzív osztályos ellátást nyújtják a gyermekszakmában - mondta.
"Nem csak betont szeretnénk önteni és új nyílászárókat szeretnénk, hanem a szakmát szeretnénk újraszervezni" azért, hogy legkésőbb 90 percen belül mindenki hozzájuthasson a 3-as szintű ellátáshoz - mondta az államtitkár.
Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója elmondta, az uniós projekt jóvoltából lehetőség lesz öt vidéki - Győr, Debrecen, Szeged, Pécs, Miskolc - és egy nagy országos központ létrehozására, amelyek magas szinten, intenzív osztályokon láthatják majd el a gyerekeket, a sürgősségi, a sebészeti és a traumatológiai eseteket. Hozzátette: a programban épületfejlesztések és műszerbeszerzések is szerepelnek, és a szakemberek képzése is része lesz a projektnek.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Új vezető az újbudai közterület-felügyelet élén  

Január 1-jétől új igazgatója van az Újbuda Közterület-felügyeletnek. Szabó Róbert György „a munkakört korábban ideiglenesen már megbízhatóan ellátta, igazgatóhelyettesként releváns hely- és állományismerettel, szakmai kompetenciákkal és elhivatott munkaattitűddel rendelkezik” – áll a kinevezéséről szóló képviselő-testületi határozatban. A vezetői poszton Kozma Leventét váltotta, aki tavaly február 1-jén lépett hivatalba.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.