Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. csütörtök, Előd

Több születésnap az irodalmi szalonban

Újbuda   |   2020, február 3 - 15:41
Nyomtatóbarát változatSend by email

Juhász Anna különleges évadot hirdetett, ősztől új helyszín, változatos témák és gálaestek várják az irodalom rajongóit.

Juhász Anna irodalmi szalonja tíz éve bizonyítja teltházas estéken, hogy Újbudán az irodalom világnézet is. A szalon jelenleg a főváros egyik legnépszerűbb irodalmi műhelye, előadások, koncertek, nagy találkozások színtere, ahol könyveket, szerzőket, színművészeket, zenészeket mutatnak be a közönségnek.

Az irodalmi esteknek október óta a Mitzi Kávéház ad otthont, de hamarosan új helyszínen, a B32 Galéria és Kultúrtérben lesz látható. Újbuda kulturális nagykövete Juhász Anna a kerület vezetésével együttműködve dolgozza ki terveit. - Szeretjük a Mitzit, ami gyöngyszem a Bartók Boulvardon, de jubileumi évünkben a Karinthyak jegyében újjászületik az Irodalmi Szalon és a B32 is. Az intézmény előterében irodalmi kávézót nyitunk, a színházteremben pedig a magas színvonalú programok mellett, havonta lesz irodalmi est. Emellett könyvbemutatóval, filmklubbal, előadássorozattal és újbudaiaknak szóló programokkal készülünk, amelyek valamennyi korosztálynak biztosítják a tartalmas szórakozást és a művelődési lehetőséget – mondta az irodalmár, kulturális programszervező.

Január 29-én három meghívottja volt a Juhász Anna Irodalmi Szalonnak a Mitzi Kortárs Kávéházban. Két születésnapos költő, műfordító Kántor Péter és Várady Szabolcs, valamint közös barátjuk Kőrizs Imre költő, képzőművész. A diskurzus versekről, élet-helyszínekről, folyóirat szerkesztésről és mesterekről folyt, az alkotók saját költeményeiket is előadták.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online fogadóóra Bakai-Nagy Zitával  

2020október2816:00
»
2020október2817:00

A soron következő online fogadóórát Bakai-Nagy Zita alpolgármester tartja. Már most feltehetik kérdéseiket Messenger üzenetben, illetve a fogadóóra élő közvetítése idején kommentben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.