Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Tudományos élet és közösségépítés az Edutuson

Újbuda   |   2018, szeptember 5 - 10:43
Nyomtatóbarát változatSend by email

Jelenleg hat, egyetemi ranggal rendelkező felsőoktatási intézmény működik Újbudán. Az Edutus Egyetem, amelynek tanévnyitóját szeptember 3-án tartották, augusztustól használhatja az elnevezést.

Simicskó István országgyűlési képviselő köszöntötte az Edutus Egyetem hallgatóit a szeptember 3-ai tanévnyitó ünnepségen. A politikus úgy látja, a küzdelem és a siker mindig együtt jár, ezért arra a kérte a diákokat, hogy a tanuláson túl a közösségépítésre is figyeljenek oda. A politikus gratulált az intézménynek, amely a közoktatási törvény módosítása miatt főiskolából egyetemmé válhatott. A kerületben ezzel hatra nőtt az egyetemi ranggal rendelkező felsőoktatási intézmények száma. Az Edutus jogelődje, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája, mint üzleti képzésekre szakosodott első magyar magánfőiskola, 1992-ben kezdte meg működését Tatabányán. Azóta számos jelentős változáson ment keresztül: 1998-ban határon túli (székelyudvarhelyi), majd budapesti tagozattal bővült. A főiskola 2017 novemberében teljesítette az alkalmazott tudományok egyetemévé válás feltételeit, ezért 2018 augusztusától Edutus Egyetem megnevezéssel működik.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.