Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Túl a sült krumplin és a dínó falatkákon

Újbuda   |   2018, július 10 - 13:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az egészséges étkezést és főzést népszerűsíti családok körében az Egészségfalók - Együtt főzni jó pályázatatot jegyző KidsOasis Nonprofit Kft. és a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete (FICSAK).  Ehhez olyan szülők jelentkezését várják, akiknek fontos, hogy családjuknak finom, egészséges és változatos ételeket készítsenek. A recepteknél elvárás, hogy az étel és a tálalás gyerekbarát és kreatív legyen.

Augusztus 15-ig lehet feltölteni a kedvenc, egészséges főételt bemutató recepteket az egeszsegfalok.hu oldalra. Ezek közül zsűri (Katus Attila életmód tanácsadó; Wolf András séf; Vrábel Krisztina gasztroblogger; Király Nóra, a FICSAK alapítója és Gyetvainé Zováth Anikó, a KidsOasis megalapítója) választja ki azokat, amelyeket egészségesnek, kreatívnak és gyerekbarátnak talál. Augusztus 30-án már csak a kiválasztott receptek maradnak az oldalon, amelyekre szavazatokat lehet gyűjteni. A 15 legtöbb szavazatot elért játékos közül ismét a zsűri választja ki azt az ötöt, akik megküzdhetnek a fődíjért egy budapesti főzőiskolában. A fődíjat elnyerő család az Egészségfalók cím elnyerése mellett eltölthet egy hétvégét a KidsOasis által minősített 4 szélforgós családbarát szálláshelyek egyikében. A második helyezett nyereménye egy értékes sous-vide szett.

A pályázat ötletét a KidsOasis Nonprofit Kft. több éves turisztikai tapasztalatból merítette. - Pályázatunkkal szeretnénk mind a szálláshelyek, mind a családok figyelmét felhívni arra, hogy igenis van élet a dínó falatkákon túl. Kis odafigyeléssel és anyagi ráfordítással, kreatív ötletekkel még a legválogatósabb gyerekek kedve is megjön a brokkoli-félékhez. Külföldön erre számtalan példát és gyakorlati megvalósítást láttunk, szeretnénk, ha itthon is az egészséges étkezésre igényes vendégkör, illetve szolgáltatói szektor alakulna – mondta Gyetvainé Zováth Anikó ügyvezető.

Király Nóra, a FICSAK alapítója, Újbuda egészségügyért is felelős alpolgármestere évek óta küzd azért, hogy minél több családhoz eljusson az üzenet: a boldog családi élet egyik alapja az egészséges életmód. - Egészségfalók kezdeményezésünk kiemelten fontos, hisz a világon egyre többen küzdenek az elhízással. Szülőként sokat tehetünk azért, hogy a gyermek kialakuló egészségtudata a saját egészségét szolgálja. A kicsik ilyenkor tanulják meg a helyes ételválasztást, az étkezési ritmust, ebben a korban formálódik az ízlés, és rögzülnek a táplálkozási minták – mondta Király Nóra.

A pályázat menete

Nevezési időszak: 2018. június 15-augusztus 15.

Zsűri 1. körös kiválasztás: 2018. augusztus 15-30.

Szavazási időszak: 2018. szeptember 1-23.

Zsűri 2. körös kiválasztás: 2018. szeptember 23-30.

5 döntős közzététele: 2018. október 1.

Döntő és eredményhirdetés: 2018. október

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.