Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. csütörtök, Géza

Túl a sült krumplin és a dínó falatkákon

Újbuda   |   2018, július 10 - 13:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az egészséges étkezést és főzést népszerűsíti családok körében az Egészségfalók - Együtt főzni jó pályázatatot jegyző KidsOasis Nonprofit Kft. és a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete (FICSAK).  Ehhez olyan szülők jelentkezését várják, akiknek fontos, hogy családjuknak finom, egészséges és változatos ételeket készítsenek. A recepteknél elvárás, hogy az étel és a tálalás gyerekbarát és kreatív legyen.

Augusztus 15-ig lehet feltölteni a kedvenc, egészséges főételt bemutató recepteket az egeszsegfalok.hu oldalra. Ezek közül zsűri (Katus Attila életmód tanácsadó; Wolf András séf; Vrábel Krisztina gasztroblogger; Király Nóra, a FICSAK alapítója és Gyetvainé Zováth Anikó, a KidsOasis megalapítója) választja ki azokat, amelyeket egészségesnek, kreatívnak és gyerekbarátnak talál. Augusztus 30-án már csak a kiválasztott receptek maradnak az oldalon, amelyekre szavazatokat lehet gyűjteni. A 15 legtöbb szavazatot elért játékos közül ismét a zsűri választja ki azt az ötöt, akik megküzdhetnek a fődíjért egy budapesti főzőiskolában. A fődíjat elnyerő család az Egészségfalók cím elnyerése mellett eltölthet egy hétvégét a KidsOasis által minősített 4 szélforgós családbarát szálláshelyek egyikében. A második helyezett nyereménye egy értékes sous-vide szett.

A pályázat ötletét a KidsOasis Nonprofit Kft. több éves turisztikai tapasztalatból merítette. - Pályázatunkkal szeretnénk mind a szálláshelyek, mind a családok figyelmét felhívni arra, hogy igenis van élet a dínó falatkákon túl. Kis odafigyeléssel és anyagi ráfordítással, kreatív ötletekkel még a legválogatósabb gyerekek kedve is megjön a brokkoli-félékhez. Külföldön erre számtalan példát és gyakorlati megvalósítást láttunk, szeretnénk, ha itthon is az egészséges étkezésre igényes vendégkör, illetve szolgáltatói szektor alakulna – mondta Gyetvainé Zováth Anikó ügyvezető.

Király Nóra, a FICSAK alapítója, Újbuda egészségügyért is felelős alpolgármestere évek óta küzd azért, hogy minél több családhoz eljusson az üzenet: a boldog családi élet egyik alapja az egészséges életmód. - Egészségfalók kezdeményezésünk kiemelten fontos, hisz a világon egyre többen küzdenek az elhízással. Szülőként sokat tehetünk azért, hogy a gyermek kialakuló egészségtudata a saját egészségét szolgálja. A kicsik ilyenkor tanulják meg a helyes ételválasztást, az étkezési ritmust, ebben a korban formálódik az ízlés, és rögzülnek a táplálkozási minták – mondta Király Nóra.

A pályázat menete

Nevezési időszak: 2018. június 15-augusztus 15.

Zsűri 1. körös kiválasztás: 2018. augusztus 15-30.

Szavazási időszak: 2018. szeptember 1-23.

Zsűri 2. körös kiválasztás: 2018. szeptember 23-30.

5 döntős közzététele: 2018. október 1.

Döntő és eredményhirdetés: 2018. október

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ma van a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja  

Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt (FKGP) főtitkárát 1947-ben ezen a napon a kommunistákkal szembeni kiállása miatt a szovjet hatóságok letartóztatták és a Szovjetunióba vitték, ahol nyolc évet töltött fogságban, először a Gulagon, majd 1951. szeptember 25-től az Állambiztonsági Minisztérium moszkvai központi börtönében.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.