A Zsolti bácsi konyhája eddig is sikeres rendezvénysorozat volt. Valamelyik klubtag mindig főzött valami különlegeset vagy tradicionálisat, ahogy azt nagymamájától tanulta, és bevitte a többieknek. Miközben jókat falatoztak, helyi történetek és családi legendák is elhangzottak. Idén nem csak az formabontó, hogy az eddig megszokott ízek helyett az édes kerül terítékre, hanem az is, hogy a sütemények mellé irodalmat is visznek azok, akik vállalják egy-egy desszert csoda megalkotását.
Januárban mindenki túlélte a ház kulturális szervezőjének “halálos csokitortáját”. Balogh Zsuzsi liszt nélkül készült, válogatott minőségű csokoládékból összehangolt, tömény és feledhetetlen csokitortája mellé Arany János balladákat adtak elő a szervezők, kiváló stílusérzékkel, dupla katarzist okozva a gasztroklub résztvevőinek.
Farkas Zsolt meg is ajándékozta a klubtagokat: az elmúlt hetekben jelent meg ugyanis a Zsolti bácsi konyhája című kiadvány, amelyben az Albertfalvi Gasztroklubban eddig megvalósított ételek receptjeit foglalták össze.
D. B. S.