Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 7. vasárnap, Tamás

Tűz miatt kellett kiüríteni egy irodaházat a Dombóvári úton

Újbuda   |   2015, március 12 - 13:44
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kiürítettek egy 10 emeletes irodaházat csütörtökön délelőtt Budapesten, miután tűz keletkezett az épület alagsorában - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Kisdi Máté elmondta, hogy a főváros XI. kerületében, a Dombóvári úton keletkezett tűzben senki sem sérült meg, ám az épület füsttel telítődött, ezért 70 embernek kellett elhagynia az irodaházat.
A gomolygó üstről video készült, melyet itt lehet megnézni.

A tüzet már eloltották, az emberek visszamehettek a munkahelyükre – mondta Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újabb szigorításokról döntött a kormány  

A kormány mai döntése értelmében az óvodák, általános iskolás április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak, az általános iskolákban is digitális oktatásra állnak át. A közép- és felsőoktatásban is marad a digitális oktatás.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.