Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 17. vasárnap, Antal, Antónia

Tűzmegelőzés: tájékoztató anyagokat állított össze a katasztrófavédelem

Újbuda   |   2017, augusztus 30 - 12:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egységes tűzmegelőzési ismertetőkkel tájékoztatja a lakosságot a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Célja a megelőzés és a súlyos következményekkel járó tűzesetek számának visszaszorítása.

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a súlyos következményekkel járó tűzesetek számának csökkentése és megelőzése érdekében egységes tűzmegelőzési ismeretterjesztő anyagokat állított össze.

Az ismeretterjesztő anyagokban a dohányzás és nyílt láng veszélyeivel, az elektromos tüzek megelőzésével, a gázkészülékek otthoni használatával, a konyhai tüzek megelőzésével, valamint a tüzelő és fűtőberendezések használatával kapcsolatban található számos fontos és hasznos információ.

 dohanyzas_es_nyilt_lang_veszelyei.doc

 elektromos_tuzek_megelozese.doc

 gazkeszulekek_otthon.doc

 konyhai_tuzek_megelozese.doc

 tarsashazak_tuzmegelozesi_tanacsai.docx

 tuzelo_es_futoberendezesek_hasznalata.doc

Mind a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség, mind a XI. kerület Újbuda Önkormányzata fontosnak tartja és kiemelten kezeli a Lakosság biztonságát, ezért kérjük Önöket, hogy a dokumentumokat tekintsék át, az azokban található információkat osszák meg rokonaikkal, ismerőseikkel.

Fordítsunk együtt kiemelt figyelmet a megelőzésre, tegyünk együtt az otthonokban bekövetkező balesetek és káresetek csökkentésért.

Esetleges kérdéseik, illetve a katasztrófavédelem feladat- és hatáskörébe tartozó ügyeik intézésével kapcsolatban forduljanak bizalommal a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltséghez.

Telefonszám: 06-1/459-2337, e-mail cím: fki.delbuda@katved.gov.hu.

Ügyfélfogadási idő: hétfő: 12.00 – 15.30, szerda: 08.00 – 15.30, péntek: 08.00 – 12.00.

Kérjük Önöket, hogy a gördülékeny ügyintézés érdekében az ügyfélfogadásra – lehetőség szerint – előzetesen bejelentkezni szíveskedjenek.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.